Logotyp

Värmepumpar

Installationen av ett passande värmesystem leder ofta till stora ekonomiska besparingar. Med moderna produkter kan du enkelt reglera temperaturen inomhus i samband med årets alla årstider – upplev friheten av att svalka ner hemmet under varma sommardagar och värma upp bostaden under kalla vinternätter.

Här kan du läsa om olika sorters värmepumpar och se vad vi på Aderbys Rör kan erbjuda, se vad som passar bäst för Dig och lämna en intresseanmälan!

Bergvärme är en effektiv värmekälla, värmenergin utvinns ur grundvattnet i berggrunden och är därför en miljövänlig energikälla som ger jämn temperatur hela året. Genom ett eller flera borrhål låter man ett nedsänkt rör med vätska värmas av berggrunden. Med en bergvärmepump får Du både värme och varmvatten!

Luft/vatten är ett jättebra alternativ för dig som inte vill eller får borra efter bergvärme, har tillräckligt stor tomt för jordvärme eller inte bor tillräckligt nära en sjö för sjövärme. Med en luftvärmepump utvinns energi från utomhusluften med hjälp av en luftmodul. För att få en jämn temperatur året runt är det viktigt att välja rätt värmepump. En bra värmepump klarar att utvinna värme ur luften ända ner till temperaturer på -20 grader.

Luft/luft har likt luft/vatten en luftmodul på utsidan, skillnaden är att man värmer luften istället för vattnet. Detta medför att man kan använda värmepumpen för avfuktning och luftkonditionering på sommaren, det bidrar även till förbättrat inomhusklimat året runt. Luft/luft är ett bra alternativ som är enkelt att installera och som inte kräver några borrhål eller stora tomtytor till skillnad från andra alternativ.

Kontakta vår serviceavdelning om du har frågor eller vill ha en offert

Tel: 0300- 337 10 

 

  • Utför service och reparationer på alla värmepumpsfabrikat
  • Medlemmar i Svenska Kyl & Värmepumpföreningen
  • Återförsäljare av Thermia, kvalitetssäkrat installation – Thermia Trygg