Värmepumpar

Installation av ett passande värmesystem leder ofta till stora ekonomiska besparingar. Oavsett om du vill byta ut en befintlig värmepump eller vill byta från el, olja eller fjärrvärme hjälper vi dig att hitta rätt värmelösning. Skapa ett balanserat inomhusklimat som gör att ni kan ha en bekväm vardag oavsett väder. Sänk dina energikostnader med rätt system!

Här kan du läsa om olika sorters värmepumpar och se vad vi på Aderbys Rör kan erbjuda, se vad som passar bäst för Dig och lämna en intresseanmälan!

Bergvärme är en effektiv värmekälla, värmenergin utvinns ur grundvattnet i berggrunden och är därför en miljövänlig energikälla som ger jämn temperatur hela året. Genom ett eller flera borrhål låter man ett nedsänkt rör med vätska värmas av berggrunden. Med en bergvärmepump får Du både värme och varmvatten!

Luft/vatten är ett jättebra alternativ för dig som inte vill eller får borra efter bergvärme, har tillräckligt stor tomt för jordvärme eller inte bor tillräckligt nära en sjö för sjövärme. Med en luftvärmepump utvinns energi från utomhusluften med hjälp av en luftmodul. För att få en jämn temperatur året runt är det viktigt att välja rätt värmepump. En bra värmepump klarar att utvinna värme ur luften ända ner till temperaturer på -20 grader.

Luft/luft har likt luft/vatten en luftmodul på utsidan, skillnaden är att man värmer luften istället för vattnet. Detta medför att man kan använda värmepumpen för avfuktning och luftkonditionering på sommaren, det bidrar även till förbättrat inomhusklimat året runt. Luft/luft är ett bra alternativ som är enkelt att installera och som inte kräver några borrhål eller stora tomtytor till skillnad från andra alternativ.

Kontakta vår installationsavdelning om du har frågor eller vill ha en offert

Tel: 0300- 337 20 

service@aderbys.se

 

  • Utför service och reparationer på alla värmepumpsfabrikat
  • Medlemmar i Svenska Kyl & Värmepumpföreningen
  • Återförsäljare av Thermia, kvalitetssäkrat installation – Thermia Trygg