SOS Barnbyar

Varje dag dör ungefär 800 barn under fem år på grund av smutsigt vatten och dålig hygien (Källa: WHO). Comfort vill bidra till att förse människor i drabbade områden med rent vatten och har därför ett långsiktigt samarbete med SOS Barnbyar.

Kärnan i SOS Barnbyars verksamhet är att alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig. Med organisationens hjälp får varje år hundratusentals barn möjlighet att växa upp i en familj. SOS Barnbyar driver 500 barnbyar i 133 länder och har en gedigen kunskap om var hjälpbehovet är som störst.

Comfort kan bidra med olika vattenreningsinsatser, från installationer och behovsanalyser till utbildning. Allt för att ge barnen rent dricksvatten. Alla människor behöver rent vatten och Comfort har kunskapen som krävs för att bidra till en hälsosam sanitär utveckling i världen. Genom att erbjuda SOS Barnbyar Comforts kunskap om vatten kan alla i kedjan bidra.

Det första projektet genomfördes i SOS Barnby i Dassa-Zoumé i Benin. Dit reste Comfort 2012 och installerade vattenreningsanläggning och pumpar för vattenförsörjning.

I mars 2014 gjorde Comfort-kedjan ett återbesök till barnbyn i Benin för att följa upp hur den installerade vattenreningsanläggningen fungerar. I den här filmen berättar representanter från SOS Barnbyar om de positiva effekter som Comforts arbete har gett:

Det andra projektet som Comfort-kedjan genomförde var i Dosso i Niger där vattnet filtrerades och ett UV-filter installerades för för att minska risken för bakterier i vattnet. Mer om resan och projektet i stort kan man se i denna film: