• Sveriges största VVS-kedja
  • 1800 certifierade montörer
  • Säker vatteninstallation
Business Magazine

Gammal sjöbotten krävde hängslat avlopp

Lokaler & Fastigheter

COMFORT CW RÖR – BJURHOVDA FRITIDSGÅRD. Bjurhovda fritidsgård flyttade in i nybyggda lokaler vid Östra fritidsparken i östra delarna av Västerås. Comfort–medlemmen CW Rör gjorde VS-installationerna och fick ta hänsyn till att den nya byggnaden låg på gammal sjöbotten.

Det hela började med Bjurhovda centrum i de östra delarna av Västerås skulle byggas om 2016. Fritidsgården fick flytta till tillfälliga lokaler i den närliggande fritidsparken. Det nya läget gillades så mycket av barn och personal att kommunen beslutade att fritidsgården skulle få vara kvar, men i nybyggda lokaler. Nybyggar’n AB fick uppdraget och de i sin tur anlitade CW Rör i en totalentreprenad för VS-installationerna.

– Vi satte igång i maj 2017 och var klara i juni 2018. Vi har haft två montörer plus en projektledare på plats. Arbetet har omfattat golvvärme, radiatorer, fläktrum, toaletter, våtutrymmen, personalutrymmen och en serveringsenhet för barnen, berättar Jan Ekberg som är projektledare på CW Rör och den som ledde arbetet.

Östra fritidsparken, som området heter där det nya fritidshemmet ligger, är populärt men inte helt lätt att bygga på. Marken är gammal sjöbotten och lerig och lös. Det innebär en del speciallösningar.

– Grunden fick pålas och avloppen hängslas, det vill säga att vi hängde avloppen i rostfria band i bottenplattan. Det gör man alltid när marken är mjukare än vanligt.

1800 certifierade montörer – läs mer om Comfortkedjan