Business Magazine

Golfbaren har gjorts toppmodern

Lokaler & Fastigheter

Hans Olofsson är dubbel världsmästare i bangolf – och han driver flera anläggningar i Stockholmsområdet. Den senaste öppnades i Aspudden i somras. Comfort-medlemmen Sofia Rör fick uppdraget att göra Golfbaren i Aspudden toppmodern.

Comfort erbjuder paketerade badrumslösningar och finns i hela landet.

I Aspudden strax sydväst om Stockholm finns Golfbaren; en helt nyrenoverad och utvidgad anläggning för minigolf och umgänge. Den ligger precis utanför storstadsmyllret och har en charmig bistro med fullständiga rättigheter.

Den gamla parkmiljön har bevarats; tallarna, björkarna, den anlagda dammen och den gamla rhododendron-busken står kvar. Vid minigolfbanans samtliga 18 hål finns skyltar som berättar om växter och djur som lever i området.

Gillar att vara totalentreprenör

Men det har inte räckt med att bara ställa ut danska designmöbler i parkmiljön. Det har även krävts mycket arbete. Och framför allt arbete som alla kanske inte tänker på.

– Vi hade hjälpt Hans Olofsson med hans bangolfanläggning på Surbrunnsgatan inne i Stockholm tidigare, och han var tydligen nöjd med vårt jobb där. Vi har stått för bygg, rörarbeten, avloppsdragningar och renovering av det gamla huset. Vi har byggt toaletter och ett kök med allt som hör till det. Vi har varit totalentreprenör – och det är så vi gillar att jobba, säger Mats Larsson, vd på Sofia Rör.

Arbetet följde tidsplanen och den 15 juni öppnades Golfbaren för allmänheten.

Sofia Rör är – som namnet antyder – från början en VVS-firma, men har gått till att bli något mer och något större.

– För att stå oss starka i konkurrensen ser vi oss numera som en totalentreprenör. Vi har funnits sedan 1989 och har starka samarbetspartners som kan täcka upp där vi saknar kompetens – men jag brukar säga att hälften av allt jobb är rörarbeten och där är vi proffs, säger Mats Larsson.

Viktigt med en tidsram

De 18 anställda på Sofia Rör lägger mycket av sin arbetstid på kulvertarbeten och på traditionella stambyten.

– Vid ett kulvertarbete byter vi ut de värme- och vattenledningar som går mellan huskroppar – under jorden och nere i kulvertarna. Vid ett stambyte byts alla rör och ledningar som transporterar tapp- och avloppsvatten i ett hus ut, säger Mats Larsson, och fortsätter:

– Med en bra projektering, en detaljerad arbetsplan, en uppföljning och ett totalansvar så löser vi det mesta inom en uppsatt tidsram. Det är ju viktigt vid såväl kulvertarbeten som stambyten att de boende påverkas så lite som möjligt – även om viss påverkan såklart är ofrånkomlig.

Sofia Rör jobbar också med rena nyproduktioner. I Tullinge söder om Stockholm bygger JSB sex hus med totalt 72 lägenheter och har valt Sofia Rör som partner.

– Inget är för stort för oss – och inget är för litet. Vi jobbar med allt från stora byggföretag till bostadsrättsföreningar och privatpersoner, säger Mats Larsson.

Comfort erbjuder paketerade badrumslösningar och finns i hela landet.