Business Magazine

Ombyggnation när dagverksamhet flyttar in

Lokaler & Fastigheter

I början av 2017 flyttades verksamheten på Forsens vårdcentral till Gällivare lasarett. Fram till slutet av samma år stod byggnaden på 2000 kvadratmeter tom då arbetet startade för att anpassa lokalerna efter en helt ny verksamhet.

– Gällivare kommun ska använda huset för dagverksamhet plus korttidsverksamhet och fritidsverksamhet. Det har med den stora samhällsomvandlingen att göra, att många som bor i Malmberget kommer att flytta till Gällivare när gruvan byggs ut, berättar Alf Isaksson som äger Gällivare Rör sedan 1992.

Alfs företag anlitades av TN Bygg för installationen av vatten, avlopp och värme plus sprinklers. Två montörer har varit sysselsatta under projektets gång. Arbetet med sprinklersystemet gjorde Gällivare Rör dock inte själva utan vände sig till Comfort-kollegan, IVAB från Piteå. Men innan något nytt kunde installeras skulle allt det gamla rivas ut, inklusive de tidigare rören. Det var att börja från noll. Fast helt och hållet stämmer det inte.

– Nej, inte riktigt. Kallvattenledningen som kommer in i huset används. Samma sak med de inkommande fjärrvärmeledningarna. Men för övrigt är allting nytt, avslutar Alf Isaksson.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan