• Sveriges största VVS-kedja
  • 1800 certifierade montörer
  • Säker vatteninstallation
Comfort
usp

Sveriges största VVS-kedja

Business Magazine

Snabbhet och bra dialog grunden vid kulvertbyte

Lokaler & Fastigheter
Bild: Botkyrka VVS

COMFORT BOTKYRKA VVS – VÅRSTAVÄGEN. Sommaren 2017 genomförde Comfort-medlemmen Botkyrka VVS kulvertbyte åt Botkyrkabyggens fastigheter vid Vårstavägen i Stockholm. Syftet var att göra om kulvertsystemet för värme och tappvatten mellan fastigheterna. Utmaningen var att de boende var kvar när bytet höll på.

På Vårstavägen i Botkyrka, söder om Stockholm, har Botkyrkabyggen ett antal fastigheter som är byggda i början av 1970-talet och som rymmer sammanlagt 80 lägenheter. Sommaren 2017 var det dags att genomföra ett kulvertbyte mellan samtliga fastigheter.

 

Tiden var en utmaning.

 

–        Vi hade sommaren på oss, mellan månadsskiftet maj juni till augusti. En grävmaskinist och två rörmokare lade nya kulvertrör, satte nya ventiler på stammarna i källaren samt injusterade och luftade radiatorer i alla lägenheterna, minns Robert Selberg, VD på Botkyrka VVS.

 

Ett kulvertbyte är inte helt lätt att genomföra när de boende är kvar. Det är viktigt att det går fort och det är viktigt med bra kommunikation med de boende. Tydlig information visar var de kan parkera, var de kan gå osv. Det är mycket mark som grävs upp när det görs plats för nya kulvertar där de nya rören ska läggas ner.

 

–        Dialog är a och o för att undvika irritation och vi har lång erfarenhet av den här typen av projekt. Vanligtvis är varm- och kallvattnet avstängt 2 - 4 timmar beroende på antal hus och dimension på kulverten. Det är inte mycket. Jag tror att de boende upplevde hela bytet som rätt så smidigt, avslutar Robert Selberg.

 

Kontakta Botkyrka VVS för mer information kring projektet. 
Se fler referenser från arbeten utförda av något medlemsbolag i Comfort-kedjan.