• Sveriges största VVS-kedja
  • 1800 certifierade montörer
  • Säker vatteninstallation
Business Magazine

Totalentreprenad i Nacka under lektionstid

Lokaler & Fastigheter

COMFORT KARBY VVS – NACKA KOMMUN. Våren 2016 startade ett stort projekt för Karby VVS från Märsta utanför Stockholm. Beställare var Nacka kommun och uppdraget var att konvertera 10 fastigheter från olja till bergvärme. Samtidigt.

Johan Lundgren, VD och projektledare på Comfort-medlemmen Karby VVS, letar i minnet för att komma ihåg namnet på samtliga byggnader som ingick i uppdraget från Nacka kommun.

– Sågtorpskolan… GK Utskogen… Tippens sporthall… Ringgårdens förskola… Regnbågens förskola… Ängslyckans gruppboende… Villa Kaprifol som är en förskola. Det är sju. Sammanlagt var det tio fastigheter som Nacka kommun ville att vi skulle konvertera från oljeledning till bergvärme. Och samtidigt dessutom. Vi satte igång i mars 2016 och var klara augusti 2017. Sammanlagt hade vi sex montörer i arbete plus en som ledde arbetet.

Den här typen av uppdrag och miljöer kräver stor planering och kunskap. Inte minst för att verksamheten är igång när arbetet utförs.

– Igelbodaskolan i Saltsjöbaden är ett bra exempel. I tre månader, mitt under termin, installerade vi nytt värmesystem med radiatorer och ersatte oljepannor med bergvärmepumpar. Genom bra planering kunde vi gå in i klassrummen och dra nya VS-rör och installera nya radiatorer utan att störa undervisningen.

Dessutom är Karby VVS vana vid att genomföra totalentreprenader och samordna stora projekt där beställaren kommer från den kommunala allmännyttan.

– I totalentreprenaden för Nacka kommun med de 10 fastigheterna tog vi in sammanlagt 10 underentreprenörer, bland annat el och styr, mark- och energibrunnar samt bygg och måleri, och samordnade hela projektet. Man kan säga att det är vår specialitet att ta det ansvaret. Det gör att vi kan garantera en bättre helhet och högre säkerhet åt vår beställare.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan