• Sveriges största VVS-kedja
  • 1800 certifierade montörer
  • Säker vatteninstallation
Business Magazine

På hal is utanför Arvidsjaur

Värme & Energi

COMFORT TTV VÄRMETEKNIK – CONTINENTAL. Utanför Arvidsjaur ligger flera halkbanor där däcktillverkaren Continental testar sina bildäck. När de ville installera värmepumpar till de tillhörande byggnaderna fick Comfort-medlemmen TTV Värmeteknik uppdraget.

Under en vintersäsong testar Continental omkring 10 000 däck på två olika anläggningar utanför Arvidsjaur. Continental har blivit uppmärksammade för sitt hållbarhetsarbete, bland annat genom satsningen på bergvärme och kyla. För det senare tillverkas kyla via borrhål och kompressorer. Därför föll det sig naturligt att hitta en hållbar lösning för att värma upp de olika byggnaderna som hör till anläggningarna.

– Continental vill satsa på värmepumpar. På huvudbyggnaden till en av anläggningarna har vi borrat sex hål och monterat en 60 kilowatt värmepump. Totalt rör det sig om sex bergvärmeanläggningar mellan 17 och 60 kilowatt – en värmepump per byggnad berättar Tord Holmström, grundare av TTV Värmeteknik.

Samarbetet med Continental är inte nytt. De senaste sex åren har TTV Värmeteknik genomfört flera projekt, bland annat installation av värmepump och golvvärme till ett nytt garage med tillhörande personalytor.

– Det stämmer. Vi har haft ett löpande samarbete i flera år vid det här laget. Snart ska vi installera mer bergvärme. Det blir fyra borrhål med en sammanlagd effekt på 40 kilowatt, avslutar Tord Holmström.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan