• Sveriges största VVS-kedja
  • 1800 certifierade montörer
  • Säker vatteninstallation
Business Magazine

Värmeeffektivisering i Arvidsjaur

Värme & Energi

COMFORT TTV – ARVIDSJAURHEM. Arvidsjaurhem arbetar intensivt med att göra sina fastigheter värmeeffektivare. Comfort-medlemmen TTV Värmeteknik hjälper dem med det, bland annat genom att förbättra överblicken för fastighetsskötarna.

Arvidsjaurhem är ett kommunalt fastighetsbolag i Arvidsjaurs kommun. Det bildades 1958 för att hjälpa inflyttade lärare att hitta bostad. Idag förvaltar de ungefär 1 000 lägenheter och ett antal lokaler. Just nu pågår ett projekt som ska värmeeffektivisera deras fastigheter. Till sin hjälp har de anlitat TTV Värmeteknik.

– Det är ett pågående arbete med nya hus och lägenheter vartefter, berättar Tord Holmström som äger TTV Värmeteknik.

Mycket av arbetet handlar om installation av nya shuntgrupper, byte av termostatventiler och injustering av värmesystem. Digitalisering blir viktigare och viktigare för att spara energi.

– En stor del för att få ner energiåtgången är att fastighetsskötarna får en bättre överblick. Där är digitaliseringen en stor hjälp, exempelvis att shuntgrupperna kommunicerar digitalt. Men även sådana enkla saker som byte av termostatventiler kan göra att energiåtgången minskar med tio procent.

TTV Värmeteknik har 1-2 montörer igång i projekt. Senast fick tre hyreshus i kvarteret Ripan med 200 lägenheter nya termostater och ventiler. Och fler hus finns i den framtida planeringen.

– Vi gör även badrumsrenoveringar, porslinsbyten och rörbyten i fastigheterna så det är en hel del jobb åt kommunen. Nu har vi även börjat med digitala arbetsorder, så då blir projekten ännu smidigare, avslutar Tord Holmström.

1800 certifierade montörer – det här är Comfortkedjan