SOS Barnbyar

I samarbete med SOS Barnbyar
Varje dag dör ungefär 800 barn under fem år på grund av smutsigt vatten och dålig hygien (Källa: WHO). Comfort vill bidra till att förse människor i drabbade områden med rent vatten och har därför ett långsiktigt samarbete med SOS Barnbyar. Kärnan i SOS Barnbyars verksamhet är att alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig. Med organisationens hjälp får varje år hundratusentals barn möjlighet att växa upp i en familj. SOS Barnbyar driver 500 barnbyar i 133 länder och har en gedigen kunskap om var i världen hjälpbehovet är som störst.

SOS Barnbyar Comfort

En insats för rent vatten
Comfort kan bidra med olika vattenreningsinsatser, från installationer och behovsanalyser till utbildning. Allt för att ge barnen rent dricksvatten. Alla människor behöver rent vatten och Comfort har kunskapen som krävs för att bidra till en hälsosam sanitär utveckling i världen. Genom att erbjuda SOS Barnbyar vår kunskap om vatten kan alla i Comfort-kedjan bidra.

Det första projektet genomfördes i SOS Barnby i Dassa-Zoumé i Benin. Dit reste Comfort 2012 och installerade en vattenreningsanläggning och pumpar för vattenförsörjning. I mars 2014 gjorde vi ett återbesök för att följa upp hur den installerade anläggningen fungerar. I den här filmen berättar representanter från SOS Barnbyar om de positiva effekter som Comforts arbete har gett.

Det andra projektet som Comfort-kedjan genomförde var i Dosso i Niger där vattnet filtrerades och ett UV-filter installerades för att minska risken för bakterier i vattnet. I den här filmen kan du ta del av resan och följa projektet: 

En tredje resa, till SOS Barnby Lomé i Togo, genomfördes 2015. Efter att först tagit prover på plats, förberedde vi installationen på hemmaplan för att slutligen skicka ner vattenreningsanläggningen i en container. Sedan åkte vårt medlemsteam tillbaka till Togo för att göra klart installationen. Redan efter några dagar kunde barnen njuta av rent dricksvatten. 

Under 2016 såg Comfort - med hjälp av våra medlemmar - till att ytterligare 500 personer i Afrika fick tillgång till rent dricksvatten. Denna gång i SOS Barnby i staden Makalle i Etiopien. Såhär gick det till.