Logotyp

Totalrenovering badrum och WC

Ett 70-talsinspirerat badrum samt WC gjordes om till ett modernare badrum enligt dagens trender. Det blåa byttes ut mot mer neutrala färger i grått och vitt. Båda rummen helkaklades och fuktspärrades enligt Säker Vatten.

Totalrenovering av badrum på 5,2 kvm och en mindre WC på 1,8 kvm genomfördes.

 

Badrummet var tidigare 70-talsinspirerat med halvkaklade väggar och plastmatta fram till duschhörna och handfat. Vid duschhörnan var väggarna helkaklade, golvet uppbyggt och kaklat. Hela badrummet gick i blått, se förebilderna nedan.

 

Golvet till det nya badrummet jämnades ut och kaklades med klinkerplattorna Limestone grey från Bricmate, även en ”pelare” bakom duschen kaklades med samma plattor i mindre storlek. Elementet vid fönstret togs bort och ersattes av golvvärme, som ger jämnare värme i hela badrummet och dessutom är skönt att gå på. Kunden önskade ett ljust och fräscht badrum och valde Bricmates White matt kakel till badrumsväggarna. Toaletten IFÖ Spira utan spolkant är ett bra val när det kommer till att minimera bakterier och underlätta rengöring av WC.

 

Duschhörnan består av INR Linc Angel klarglas som ger ett stort intryck med mycket utrymme i duschen. Kunden önskade en takdusch och valet blev Tapwell Evo i krom. Bredvid duschhörnan installerades handdukstorken Rosendal, också i krom, från Nordhem. 

 

En större kommod med avställningsyta och plats för förvaring från INR (NORM med grepplist still grey) samt tillhörande spegelskåp med ovanbelysning valdes. Tvättställsblandaren Level från Tapwell kombineras bra ihop med kommoden.

 

Gästtoaletten går i samma stil som det nya badrummet, med pelare bakom WC. Kunden var nöjd med IFÖ WC utan spolkant och valde att ha samma även på gästtoaletten. En mindre kommod med tillhörande spegel från Svedbergs (Skapa) går hand i hand med det gråa kaklet i rummet. Tvättställsblandaren är även här samma som i badrummet (Tapwell Level i krom).