Logotyp

Från källare till badrum

Ett gammalt källarutrymme på 14 kvm förvandlades till ett badrum på ca 8 kvm och en nyrenoverad källardel.

Det ursprungliga källarutrymmet delades av med en vägg för att skapa badrummet, en ytterdörr sattes igen och nya vattenledningar drogs för att möjliggöra detta. I de gamla rörisoleringarna hittades asbest så en asbestsanering genomfördes innan det nya badrummet och den nya källardelen kunde verkställas.

I nya badrummet satt den tidigare dörren som slogs igen. Golvvärme sattes in i hela källardelen och badrumsdelen lades tätskikt enligt Säker Vatten. Kaklet på väggarna kommer från Konradssons kakel, det vita kaklet heter White blanco matt och den svarta bården består av Aura jet svart blank.

I den färdiga badrumsrenoveringen där kunden ville ha ett ljust och fräscht badrum valdes gråskaliga toner. Golvet kläddes med klinker Granitkeramik Limestone light grey från Bricmate och badrumsmöblerna valdes i vitt med blandare och tillbehör i krom. Badkaret kommer från Svedbergs Classic och går väl ihop med badkarsblandaren Classic från Tapwell. Även tvättställsblandaren är från Tapwell serien Classic som kombinerades med kommoden Heart från Macro Design. Tillhörande kommoden valde kunden även spegelskåpet Heart med belysningsram LED. 

En mindre tvättstuga med plats för tvättmaskin och torkställning gjordes i badrummet vid fönstret som ger ett fint ljusinsläpp i hela badrummet. 

Innan renoveringen började användes källarutrymmet mer eller mindre som förråd. Bilderna nedan visar före- och efterbilder på hur källarutrymmet såg ut innan de nya rördragningarna gjordes.