Logotyp

Resan till ett färdigt badrum med tvättstuga

Varje badrum har en egen historia. Det här badrummet har genomfört en total förvandling. I källaren fanns en tvättstuga som inte gav någon större trivsel. Man möttes av kallt betonggolv och utrymmen som kändes mer som en husgrund och inte som en tvättstuga. Kunden önskade en tvättstuga och ett badrum för avkoppling.

Bilderna nedan visar den gamla tvättstugan som blev nytt badrum och det tomma utrymmet som blev den nya tvättstugan.

 

 

För att få plats med det nya revs det gamla. Under rivningen stöttes både fuktproblem och asbest på. Detta drog ut på den planerade tiden eftersom avfuktning och asbestsanering var tvunget att genomföras innan det nya badrummet och tvättstugan kunde ta plats.  

 

 

När asbesten blivit sanerad och fukten tyglad drogs nya elledningar i väggen och nya VVS-rör installerades mindre synligt än innan. För att i längden få bukt med fukten installerades två mekaniska ventilationer, en i tvättstugan och en i badrummet. Allt material som använts andas och är godkänt för våtutrymmen så inte framtida fuktproblem ska uppstå. 

 

 

Väggarna jämnades till och målades vita, golvet kaklades med kakel från Bricmate (Granitkeramik Limestone Grey 60x60). Nya fönster sattes in och ett stambyte genomfördes där rören drogs om från badrummet till tvättstugan. I tvättstugan kombinerades produkter från olika ställen som tillsammans gav en snygg helhet. Den svarta bänkskivan kommer från XL Bygg, den stora diskhon är från Stala. Köksblandaren är Tapwell SK784 och skåpet under diskon är Vedum diskbänksskåp 60 med lucka Alice. Vidare har nya vitvaror installerats under bänkskivan.

 

 

Det färdiga badrummet faller också på plats. Här njuter familjen av Svedbergs Classic tassbadkar med tassar i krom, handdukarna värms och torkas av Svedbergs handukstork EASY. Badkarsblandaren är från Tapwells serie Evo (EVM026). Tvättställsmöbeln kommer från Vedums tvättställspaket Free. Spegeln med den integrerade LED belysningen är också från Vedum.