Logotyp

Värme och energi

Comfort Högbergs Rör erbjuder lösningar som effektiviserar energianvändningen, håller ner dina kostnader och gör nytta för miljön.

Med vår kompetens kring uppvärmning och energibesparing kan vi till exempel förbättra ditt värmesystem, byta från direktverkande el till vattenburen värme, byta radiatorer, installera värmepumpar och vattenburen golvvärme.

Högbergs Rör i Borås har lång erfarenhet av värmelösningar efter nästan 100 år i branschen har vi gedigen kunskap och yrkeserfarenhet. Kontakta oss på installation för energieffektiva lösningar anpassade till din bostad.

Comfort-kollen - Rådgivning kring uppvärmning och energibesparing

Har du koll på hur ditt värmesystem mår? Energitjuvar finns i de flesta hem och det lönar sig oftast i längden på att byta ut mot moderna energisnåla värmesystem, som till exempel en ny värmepump eller moderna element. 

Kontakta oss på Comfort Högbergs Rör i Borås för att boka ett hambesök! Genom ett hembesök undersöker våra VVS installatörer bland annat hur ditt värmesystem mår och vad som kan göras för att effektivisera värme och energi i ditt hus. Vid hembesök via Comfort-kollen går VVS installatören även igenom allt som rör vatten.

Läs mer om Comfort-kollen här

 

Värmepumpar

En ny värmepump kan göra stor skillnad på energianvändningen vid uppvärmning och varmvatten som i längden blir en investering som sparar både på miljön och värmekostnaderna. Förutom bättre energieffektivisering och kostnadsbesparing kräver en värmepump minimal arbetsbelastning och tar dessutom lite plats. Våra VVS installatörer på Högbergs Rör i Borås kan installera de flesta värmepumplösningarna på markandaden, men är specialiserade på Nibe.

 

Radiatorer och termostater

radiatorer, eller element som vi ofta säger i folkmun, kan också energieffektiviseras och skapa ökad trivsel. Ett modernare element ger även rummet ett estetiskt lyft. Om din bostad idag har vattenburna radiatorer är det enkelt att byta till moderna och mer energieffektiva radiatorer. Om du idag har elradiatorer kan vi hjälpa dig installera ett vattenburet system som lönar sig i längden.

Om dina radiatorer fungerar bra kan det räcka med att byta ut termostaten för att effektivisera värmen från befintliga radiatorer. Termostaterna har moderniserats och känner bättre av värmen i rummet. Detta medför en önskad jämn temperatur i rummet.

Om du dessutom har bytt eller ska byta värmepump kan det vara en bra idé att även se över dina radiatorer. För att få ut bästa effekt av en radiator bör den vara rätt dimensionerad för din värmelösning. Kontakta oss på installation så hjälper vi dig att ta fram en bra lösning för ditt hem.

 

Golvvärme

Ett osynligt värmesystem som ger bättre inomhusklimat, är optimal i kombination till förnybara energikällor och ger ett estetiskt lyft – det är golvvärme!

Med golvvärme slipper du element och rör som samlar damm samtidigt som det är skönt att gå på och ger en jämnare värmespridning i rummet. Eftersom golvvärme fördelar värmen på en större yta än en radiator kan rumstemperaturen sänkas och med det minskar energiförlusterna – vilket är bra både för miljön och energikostnaden. Golvvärme i våtutrymmen som badrum är idealiskt då fukten torkas upp snabbare. Går du i tankarna av en badrumsrenovering är det ett ypperligt tillfälle att även installera golvvärme i badrummet. 

Vill du ha hjälp med att installera golvvärme? Kontakta oss på installation så hjälper vi dig att välja och installera golvvärmesystem anpassat till ditt hem, tryggt och Comfortabelt.