Nytt badrum – kan drömmen bli verklighet?

Vi antar att du sett det, oavsett om du planerar för, drömmer om eller inte ens är i närheten av att skaffa dig ett nytt badrum – det Fantastiska fotot på badrummet!

Gärna trägolv, ofta med ett flott fristående badkar mitt ute på golvet, ytor värdiga ett större vardagsrum, fönster som talar mer inglasad altan än kaklat krypin, lampor i grupp nedpendlade från taket, vatten som verkar både flyta in och ut trådlöst eftersom det sällan syns en rörledning… 

Visst är de flotta, drömbadrummen, och visst kan det finnas en lösning, men i många fall är det inte genomförbart.

De många vattenskadorna i badrum genom åren har gjort att badrumsbranschen i samarbete med försäkringsbolagen tagit fram regler som ska få ner antalet vattenskador. De vackra badrummen på sociala media och i glassiga magasin är mer till för att ge inspiration än för att visa hur badrummet faktiskt kan se ut, och hänsyn till branschreglerna har inte tagits när man vill styla ett vackert badrum.

Visst kan man få ett badkar mitt på golvet, men det kan bli omständigt att få vattnet dit utan hink. Att bygga runt "Omständligt" brukar innebära avsteg från branschreglerna, dvs en så kallad avvikelserapport som innebär att en eventuell skada till följd av avsteget inte ersätts av försäkringsbolagen. "Omständligt" kan också i en del fall undvikas med en speciallösning, men det är få kunder som är beredda att ta den ofta höga kostnaden för detta. Speciallösningarna är i de flesta fall dessutom inte så estetiska, vilket gör att poängen med till exempel ett badkar mitt på golvet försvinner.

Vill man ta steget från drömbadrummet utan att göra allt för stort avkall vare sig från det Fantastiska fotot på badrummet, eller från branschreglerna, kan man vända sig till en VVS-firma specialiserad på badrumsrenoveringar, som åtar sig att hjälpa till med allt från design till totalentreprenad för arbetet. Med ett Moodboard i din hand och ett öppet sinne för lösningar du inte tänkt på kan du och din badrumsbyggare komma långt med drömmen om Badrummet.