Logotyp

7 vanliga inredningsmissar och hur du undviker dem

Att inreda och skapa utrymme i ett badrum kan vara riktigt klurigt. Dagligen hjälper Anna Byström på Comfort Umeå kunder att undgå de vanligaste inredningsmissarna. Här är hennes bästa råd på hur du bäst undviker dem.

 

1. UTNYTTJAR INTE ALLA YTOR MAXIMALT

Det finns säkert något utrymme i badrummet som du inte har tänkt på kan lösa dina förvaringsbehov. Använd ytor som redan tar upp golvyta – under tvättstället eller ovanför dörren är två bra exempel.

2. TAR INTE HEM EN PROVKAKELPLATTA

Ska du renovera badrummet och behöver köpa kakel eller klinker? När du har bestämt dig för ett eller flera alternativ av plattor kan du be om att få låna hem en provplatta. Många göra inte det, fast det i själva verket kan vara avgörande för att skapa sig en känsla av vilket kakel som passar just ditt hems personlighet.

3. KAOS I BADRUMSLÅDORNA

Begränsat utrymme i badrummet gör att många slänger ner alla hygien- och badrumsartiklar i en och samma låda. Men med lådavgränsare och askar kan du enkelt få ordning och reda i badrumslådorna.

4. FEL STORLEK PÅ KAKEL

När du väljer kakel till badrummet är det viktigt att anpassa plattornas storlek efter hur stort badrummet är. Ett litet badrum borde till exempel inte ha för stora plattor. Då är risken att det ser feldimensionerat ut, eftersom det antagligen bara får plats några få plattor på den lilla ytan. I ett stort badrum fungerar stora plattor bättre – och du kan då till exempel ha mindre plattor i duschdelen.

5. BADRUMMET ÄR ÖVERDRIVET TRENDIGT

Trender svänger snabbt även i badrumsvärlden, därför är det ingen lätt uppgift att inreda ett badrum som ska andas det senaste. Välj därför det smidigaste alternativet: ett kakel och klinker i neutrala färger. Låt istället detaljer och badrumsmöbler få symbolisera ditt trendmedvetna jag, eftersom de kan bytas ut oftare.

6. DÅLIGT LJUS

Badrum kan vara riktigt svårt att ljussätta. Ljuset ska både vara funktionellt och ge ett klart och rent ljus för att underlätta vid städning. Ljussättningen vid badrumsspegeln är kanske viktigast och belysningen ska vara placerad ungefär i ögonhöjd för att lysa upp ansiktet på bästa sätt. Ett par lampetter vid sidan om spegeln eller spotlights ovanför är utmärkta lösningar.

7. RENSAR FÖR SÄLLAN

Lådor med tops. Gammalt smink. Rakblad som inte passar din senaste rakhyvel. Känner du igen dig? Då är det hög tid att rensa i badrumslådorna. Det finns säkert massvis med prylar som du kan sortera bort eller slänga – och vips, så har du frigjort plats och fått bättre översikt i dina lådor.