Comfort Magazine

11 enkla sätt att förändra ditt badrum

Inspiration & Trender

Längtar du efter förändring i badrummet? Här är 11 enkla sätt att förnya som varken kräver mycket tid eller pengar.

Comfort finns över hela landet – här hittar du ett företag med en certifierad montör nära dig

Ombyte förnöjer som bekant och det finns sätt att förändra badrummet som inte kräver en stor renovering. På en helg eller bara några timmar kan du skapa känslan av ett helt nytt badrum.

1. Byt krokar och handtag

Genom att byta ut väggkrokar, handtag eller beslag på kommoder och skåp får du en ny stil till en liten kostnad.

2. Investera i nya handdukar

Byt ut de gamla solkiga och välanvända handdukarna mot nya. Ett gäng fluffiga handdukar i samma färg ger en härligt lyxig känsla i badrummet.

3. Byt ut kranen

En ny kran får hela tvättstället att kännas som nytt. Kanske är det dags för mässing eller koppar, eller varför inte en vattenfallskran. Tänk på att om du byter utseende på kranen är det snyggt med en bottenventil i samma stil. 

4. Dags för en ny spegel?

Varför inte låta spegeln reflektera din personlighet eller sätta stilen i badrummet. Med en bred svart ram skapas en dramatisk kontrast medan en guldfärgad spegel i barockstil ger en exklusiv känsla.

5. Se över belysningen

Nya lampor är ett annat sätt att fräscha upp på ett enkelt sätt. När du ändå byter lampor, se över att du har tillräckligt med belysning. Ett badrum behöver flera olika ljuskällor; en ordentlig lampa i taket för städning och belysning vid båda sidorna om spegeln för att inte skapa skuggor i ansiktet. Med nya lampor kan du både få ett finare och mer funktionellt badrum. 

6. Organisera mera

Lägg lite tid på att rensa i skåp och lådor. Släng gamla produkter och spara bara det du verkligen använder. Genom att ta bort sådant som inte behövs får du mer plats och kan hitta nya sätt att förvara. Många möbelserier har praktiska lösningar för småförvaring i lådor och skåp.

7. Färga in fogen.

För kaklade väggar med en trist och missfärgad fog kan en ny färg på fogen göra hela skillnaden. Fogfinish finns i många olika färger och penslas enkelt på fogarna. Finishen är en tvåkomponents epoxifärg som tål väta bra.

8. Inred med vackra flaskor och burkar

Lyft fram dina favoritprodukter i badrummet eller placera de med extra vackra förpackningar på en vägghylla. Ett bra sätt att använda det du redan har hemma som inredning.

9. Grönt är skönt

Gröna växter trivs alldeles utmärkt i badrum, och skapar trivsel för de som använder badrummet. Välj växt utifrån hur mycket plats du har och tänk på att välja en växt som inte behöver direkt dagsljus om du inte har ett fönster.

10. Nya möbler

Nya möbler är ett smart, och faktiskt enkelt, sätt att förändra badrummet med. Byt ut det traditionella badrumsskåpet mot ett antikt skåp eller gör plats för en snygg sittbänk som kan fungera både som sittplats och förvaring.

11. Ta bort badkaret

Kanske är det dags att ta bort det där badkaret som sällan används? Då får du kanske plats för en större duschhörna med en härlig takdusch, eller varför inte två när du ändå är i gång. Möjligheterna är oändliga.