Comfort Magazine

Årets stora trender som lyfter ditt badrum

Inspiration & Trender

Det var länge sedan badrummet bara var en funktionell plats. Ju mer personligt det har blivit desto mer tid lägger vi också på att renovera och fixa. Här är några av årets trender för dig som vill ägna badrummet lite extra uppmärksamhet.

Comfort erbjuder paketerade badrumslösningar och finns i hela landet.

Badrummet är ett av de rum som vi använder mest i hemmet – och när vårsolen tittar fram får många lite extra energi att vilja göra om där. Det gäller såväl större renoveringar som mindre inredningsdetaljer.

Här tipsar Kristina Andersson, butikschef vid Comfortbutiken i Örebro, om några av de hetaste trenderna just nu – oavsett om du vill göra en total makeover eller bara piffa lite.

– Stora kakelplattor, 30×60, är en växande trend som passar mycket bra på generösa ytor. Rejäla plattor innebär också färre fogar vilket underlättar städningen, säger hon.

En förklaring är att väggnära golvbrunnar har blivit alltmer populärt. De gör det möjligt att använda både stora plattor och klinker på golvet.

Stort intresse för träimitationer

Verklighetstrogna träimitationer är en annan trend. Kakel och klinker som liknar trä efterfrågas allt oftare. Ny produktionsteknik gör det i dag möjligt att producera träimitationer både till färg och struktur.

Små detaljer, som till exempel handtag i skinn, kan också bidra till att resultatet ser mer levande och genomarbetat ut.

Det är också fortsatt populärt med blandare och andra detaljer i mässing och rosé. Att byta ut kranen kan ge handfatet ett helt nytt utseende.

Men du behöver inte renovera hela badrummet för att det ska kännas som nytt. Och det kan räcka med ganska små medel för att det ska kännas betydligt fräschare. De svenska badrummen präglas överlag av klassiskt vita och grå nyanser.

– Men efter vintern kan det vara härligt att frossa i färg – gröna växter, nya handdukar eller en tvålpump kan ge den där extra lilla känslan av att våren är här.

Comfort erbjuder paketerade badrumslösningar och finns i hela landet.