Comfort Magazine

Badrumstrenden: Det vill svenskarna ha i sina badrum

Inspiration & Trender

Mässing, koppar och varmare toner i badrummet. Det är de hetaste trenderna 2018. – Sjösten är på väg ut och mässing är på väg in, säger Angelica Lindström, projektledare på Comfort.

Comfort finns över hela landet – här hittar du ett företag med en certifierad montör nära dig.

Inredningstrender kommer och går, även när det gäller badrummet. I ett par år har det varit populärt med sjösten, men det är en trend som är på väg ut. I stället är det koppar och mässing som just nu är de hetaste materialvalen.

– Det är mycket populärt med koppardetaljer och mässingsdetaljer. Kopparblandare, handtag i koppar, duschprofiler i mässing, takduschpaket i mässing. Däremot är vi på väg bort från krom och matt aluminium, säger Angelica Lindström.

Industridesign hett

Koppar och mässing för tankarna till industridesign, en trend vi har sett mycket på bland annat restauranger och hotell. Och genom att byta ut blandare till en kopparblandare eller att byta ut handtagen får du med små medel lätt ett helt nytt badrum.

– Det är inte så komplicerat att byta blandare, speciellt inte om du använder dig av Comforts tjänst Installerat och Klart. Det blir verkligen som ett helt nytt badrum om du går ifrån kromet. 

Spa-känsla

Något som däremot minskar i popularitet är de vita badrummen.

– Vi går från det helvita badrummet till mycket varmare toner. Det kommer in mer naturtoner som ger lite spa-känsla, samma färg på golv och vägg som skapar ljus och harmoni.

Angelica Lindström tipsar om att titta på trender för inspiration, men att gå mer efter tycke och smak om det handlar om en hel badrumsrenovering.

– Trender kommer och går men du ska förvänta dig att badrummet ska hålla länge och en trend brukar inte hålla i 20 år. Därför är det bättre att gå på sin egen känsla av vad man tycker om.

Comfort finns över hela landet – här hittar du ett företag med en certifierad montör nära dig.