Comfort Magazine

Badrumstrender 2019

Inspiration & Trender

Trenderna i hemmets nödvändigaste rum går i samklang med tidens klimatmedvetna anda – ökat fokus på hållbarhet och lägre konsumtion. Här är vad som genomsyrar badrumstrenderna 2019.

Medvetenhet och hållbara material

Den absolut största trenden i år är högst aktuell på många plan: hållbarhet. Med rådande klimatförändringar är miljömedvetenhet på allas läppar, så även när det gäller inredning. Bort med slit och släng, och in med material som håller länge, både stilmässigt och kvalitetsmässigt.

– Investera i kvalitetsmöbler till ditt badrum som håller i många år framöver, med snålspolande kranar och munstycken. Satsa istället på att byta ut handdukar och smådetaljer om du vill förnya. Bra för både plånbok och miljö, säger Angelica Lindström, badrumsexpert på Comfort.

Se vårt utbud av kranar och blandare

Levande grönska

Det är inte mycket i inredningen som gör ett rum mer levande än växter. Att ställa in grönska i badrummet gör susen, i ett rum som annars tenderar att bli en aning kallt av kakel, porslin och metaller. Växter trivs ofta väldigt bra i badrum, tack vare den återkommande höga luftfuktigheten. Har du ett badrum utan ljusinsläpp? Inga problem – i år är det precis lika trendigt med snygga konstgjorda växter som med levande.

Romantisk retrostil och symmetriska mönster

Runda speglar och kranar i vintagestil har varit på tapeten i några år. Nu tar retrotrenden nästa steg. Under 2019 flirtar vi med 1950- och 60-talet och låter härliga retrofärger ta plats i våra moderna badrum.

– Pastellfärger som ljusblått, grönt och romantiskt rosa kommer tillbaka, både på klinker och kakel men också på badrumsmöbler som tvättställ och skåp, säger Angelica Lindström. Dessutom kommer vi få se symmetriska mönsterläggningar på kakel och klinker, såsom hexagon och fiskbensmönster.

Klassiskt industriellt

I motsats till den romantiska retrostilen kryper det industriella upp på listorna över hetaste inredningstrender 2019.

– En nyhet som blir allt mer populärt är mattsvarta detaljer, som blandare i både dusch och tvättställ, säger Angelica Lindström. Det i kombination med svart och vitt kakel och metall ger en härligt industriell touch.

Här hittar du alla våra duschblandare

Lättstädat och praktiskt

Att hygien och renlighet är något som blir allt viktigare märks tydligt ivåra val av badrumsinredning. Småprylar och inredningsdetaljer försvinner till förmån för rena och lättstädade ytor.

– Det är många som redan har upptäckt fördelarna med vägghängda toaletter. De frigör utrymme och underlättar städningen, säger Angelica Lindström. Det kommer vi få se i allt fler badrum under 2019. De absolut populäraste WC–stolarna just nu är de vägghängda utan spolkant.