Comfort Magazine

De är trenderna som gäller 2018

Inspiration & Trender

Nytt år betyder ofta nya trender och vi har tittat på vilka trender som gäller för badrummet 2018. I år överger vi de vita badrummen till förmån för varmare toner med naturmaterial som för tankarna till spavistelser och mjuka sanddyner. En annan trend som fortsätter att växa är det metalliska med detaljer i mässing eller koppar. Det menar Angelica Lindström, badrumsexpert på Comfort.

1. Sobra färgskalor

Det krispigt vita och lite kalla är på väg bort. I stället vill vi ha varma kulörer i naturnära toner som sand och ljust trä. Den tidlösa skandinaviska stilen kompletteras med gråskalor och mättade pasteller. Pastellerna skapar mjuka kontraster till de hårdare materialen som mässing och koppar.
– Naturtonerna ger lite spakänsla och det får gärna vara samma färg på golv och vägg för att skapa ljus och harmoni, säger Angelica Lindström.

2. Lila årets trendfärg

Lila har blivit utsedd till årets stora trendfärg 2018. För dig som inte vill att hela badrummet ska gå i lila går det utmärkt att arbeta med inredningsdetaljer som badrumsmatta, handdukar, muggar, en vas eller annat som plockar upp årets färg.

3. Hållbara material

Att hållbarhet är trendigt är väl knappast en nyhet för någon längre. Allt fler tänker på att inte överanvända jordens resurser. Här ser vi att naturmaterial som sten, marmor, glas och trä kommer att få en stor plats i badrummen.

4. Skimrande metall

En trend som fortsätter att växa är metallerna. Koppar och mässing är fortsatt hett i badrummet och ett lätt sätt att förnya för den som inte vill byta ut allt.

– Vi kommer att se mycket av skimrande detaljer i både koppar och mässing som exempelvis kranar och handtag i koppar, duschprofiler och takduschar i mässing. Vi är på väg bort från krom och matt aluminium, säger Angelica Lindström.

5. Inredningsfavoriter från förr

På 90-talet var det populärt att inreda med torkade blommor, kvistar och strån och det är en trend som spås bli stor 2018. Att ställa in några udda vaser med torkade växter i badrummet är helt rätt!

Även udda porslinsfigurer blir trendigt igen. Har du sparat dina gamla porslinsfigurer från tidigare årtionden är det därmed dags att plocka fram dem, alternativt titta på loppisar och secondhand-butiker.

Badrumsprodukter