Comfort Magazine

Så får du hela familjen att trivas i badrummet

Inspiration & Trender

Ett bra familjebadrum ska passa hela familjen och kunna användas av flera personer samtidigt. Här är 7 tips som hjälper dig att fixa ett snyggt badrum där alla får plats och trivs.

När du planerar ett familjebadrum är det viktigt att tänka på att det ska passa hela familjen och även fungera i takt med att familjemedlemmarna växer och blir äldre. Genom att utnyttja ytorna och satsa på flexibilitet och förvaring har du kommit en bra bit på vägen till ett tillgängligt badrum. 

1. Utnyttja ytorna maximalt

Se till att utnyttja alla ytor maximalt för att få plats med förvaringen, speciellt om det är ett mindre badrum. Utrymmet ovanför toaletten är lätt att glömma bort. Här passar det perfekt att sätta upp ett grunt skåp runt 15-20 centimeter utan att någon slår i huvudet.

2. Planera förvaringen

Eftersom utbudet av förvaring till badrummet är stort gäller det att tänka till ordentligt innan du ska välja. Har ni tillräckligt med förvaringsskåp för att få plats med allas badrumssaker?

3. Dela upp lådor och skåp

Välj smarta förvaringslösningar med avdelare inuti de utdragna lådorna. Då kan var och en bestämd plats att förvara sina saker på. Dela även upp spegelskåpets sidor mellan er.

4. Knepen som får fler att rymmas

Det finns olika lösningar för att flera personer ska kunna vistas samtidigt i badrummet. Dubbelho eller frostat glas i duschen är ett par exempel. En dubbelho gör att flera kan borsta tänderna på samma gång och frostat glas hindrar insyn i duschen.

5. Vägghängd toalett

Den gör det lättare att hålla rent eftersom den inte har någon fot som står på golvet. Det betyder att den också är ett bra alternativ i ett badrum som många använder.

6. Tänk på höjden

Om det är någon som är väldigt lång och någon som är väldigt kort är det smart att satsa på ett normalhögt spegelskåp. Då är det lättare att få en bra balans för att alla ska kunna se sig själva. Det är också viktigt att tänka på att badkarskanten inte är för hög, att duschen går att ställa in i olika höjder och att det finns bänkar som passar alla.

7. Krokar till alla

Se till att alla i familjen har varsin handdukskrok och placera dem på ett smart ställe.