Comfort Magazine

Så inreder du ditt badrum i höst

Inspiration & Trender

Ge ditt badrum en nystart i höst med uppdaterad inredning – och skapa samtidigt en varm känsla i rummet till de kyliga morgnar och kvällar som väntar. Här är 5 tips på hur du kan göra ditt badrum både trendigt och mysigt inför hösten.

Satsa på textilier

För att göra badrummet ombonat är textilier en snabb och enkel lösning. Låt handdukar och morgonrockar hänga framme, ha öppna hyllor med vikta handdukar och skaffa en matchande badrumsmatta. Det dämpar ljud och ekon i badrummet och skapar en lugn atmosfär.

Färger

Den blå färgpaletten är lika trendig som tidlös och är här för att stanna. Med allt från ljust himmelsblå till den djupaste mörkblå håller den kvar sitt starka grepp om inredningen, men i höst dyker också färger från den varmare skalan upp. Inspireras av naturens höstfärger genom att plocka in röda toner i ditt badrum, exempelvis med handdukar och badrumsmatta i jordiga toner.

Mysigare belysning

Ljuset i badrummet är viktigare än vad många tror. Ofta är belysningen i ett badrum skarp och kylig, vilket kan göra hela rummet kallt. Byt ut glödlamporna mot lampor med mildare sken eller skaffa en dimmer, så ökar du trivselfaktorn. Eller varför inte låta bli att tända och fylla badrummet med stearinljus istället?

Trendig metall

Metaller i alla dess slag är fortsatt trendigt i höst. Mässing och koppar skapar värmande kontraster och ett exklusivt intryck. Byt ut knoppar och handtag, toalettpappershållare och krokar till nya produkter i samma metall. Matchande tvålpump och toalettborste blir pricken över i:et. Vill du satsa genomgående på metall? Byt även ut kranar och blandare till handfat och dusch! Här kan du läsa mer om installation.

Varma handdukar

Finns det något lyxigare än att svepa in sig i en varm handduk efter badet eller duschen? Investera i ditt välbefinnande och installera en handdukstork. Det finns många eleganta handdukstorkar som ger badrummet ett riktigt lyft och blir en snygg inredningsdetalj, som den här vertikala handdukstorken från INR. Dessutom kan du passa på att ta bort badrummets fula element – många handdukstorkar är nämligen precis lika effektiva värmekällor.

Här kan du läsa mer!