Comfort Magazine

Skapa ditt eget mysiga hemmaspa

Inspiration & Trender

Strunta i den dyra spahelgen och koppla av hemma i stället. Att skapa ett eget hemmaspa är dessutom både enkelt och billigt.

Anne Hesselgren, Visual Merchandiser på byrån KOM, gillar konceptet med ett eget spa i hemmet och delar gärna med sig av hemligheterna för att lyckas hitta lugnet.

– Något man ska tänka på är att välja färger och element som gör att du känner dig lugn. Generellt brukar det vara gröna växter, mycket trä- och korgmaterial, doftljus och handdukar som går ton i ton.

Ett lugn är svårt att känna i ett rum som är stökigt – så ordning och reda tillsammans med lite musik lägger verkligen grunden för ditt hemmaspa.

– För många är just musiken väldigt viktig. En del installerar faktiskt en musikanläggning i badrummet medan andra lyssnar via sin mobiltelefon, säger Anne Hesselgren.

Badkar och bastu är självklart ett stort plus att ha hemma.

– Men en härlig dusch ger också väldigt mycket om vattnet är mjukt och rinner skönt. När det kommer till fotvård så är det bara att stoppa fötterna i en fantastisk balja.

Anne Hesselgren menar att själva inredningen och detaljerna – doftljusen, växterna, favoritoljan, den mjuka handduken i en lugnande färg och så vidare – skapar en behaglig känsla och triggar behovet, vilket sedan gör magi för kropp och själ.

– Det är som att meditera eller yoga. Du lyssnar på din kropp, känner efter hur du mår och får inre frid.

Men går det faktiskt att slappna av hemma på samma sätt som på ett spa?

– Absolut, man kan alltid låsa dörren.

Skapa ditt eget hemmaspa – spana in Comforts utbud av badrumsmöbler