Comfort Magazine

Trendiga nyheter och uppkopplade kranar

Inspiration & Trender

Med rekordmånga nyheter och världsunika digitala lösningar tar FM Mattsson Mora Group sikte på framtiden. Det anrika Moraföretaget har många innovativa projekt på gång, men står alltid med fötterna djupt rotade på hemmaplan i Östnor.

En helt ny svart beläggning gör blandaren svart som natten, en annan har försetts med en rustik finish, medan en tredje har en yta som glimmar av rå mässing. Det är många nya varianter – framför allt i nya spännande färgvarianter – som står redo att skeppas iväg från FM Mattsson och Mora Armatur.

– Vi har så mycket spännande på gång, speciellt de tre nya kaxiga varianterna av vår populära Mora Izzy. Det är häftigt att se hur vi tar avstamp i den karaktäristiska Mora-kranen, med allt vad det innebär för både form och funktion, och sen anpassa den för dagens hemmamiljöer. Mycket idag handlar om att sätta sin personliga prägel på köket eller badrummet, vare sig det handlar om unika inredningsdetaljer eller färgsättningar. Där ser vi hur kranen eller duschen blir en del i den helheten, just tack vare att vi breddar sortimentet, säger Marina Thors Morell, produktchef.

Det pågår även ett intensivt utvecklings- och innovationsarbete i lokalerna i Östnor. Under våren lanserades det världsunika digitala konceptet Tronic WMS, där blandaren är uppkopplad till en molntjänst som loggar all användning. En sändare i kranen talar om när, var och hur den används – data som sedan kan användas för energi-, kostnads- och vattenbesparande åtgärder. I nuläget är systemet främst tänkt att användas i större fastigheter och offentliga miljöer. Projektet, som genomförs i samarbete med Telia, har fått stor uppmärksamhet.

– Det är fantastiskt att se det enorma intresset, både i Sverige och internationellt. Att låta blandaren ansluta sig till Internet of Things och samspela med den uppkopplade digitala världen är revolutionerande för branschen och vi själva har hittills bara presenterat en bråkdel av alla möjligheter det här kommer föra med sig. Det är också extra kul att få sätta Mora och FM Mattsson på kartan som ett företag som ligger i framkant och leder den tekniska utvecklingen, säger Frank Rälg, affärsutvecklingschef.

Det är alltså mycket som händer i fabriken utanför Mora, där alla blandare fortfarande tillverkas, även om det må vara i nya modeller eller med nya funktioner.

Hitta din nya blandare här