Comfort Magazine

Cathrine renoverade med Comfort Färdigt Badrum

Reportage & Guider

En sliten blå plastmatta på golvet och 1990-tals dekor på det trista, gamla kaklet. Cathrine Johanssons badrum hade verkligen sett sina bästa år. Hösten 2018 totalrenoverade hon badrummet med helhetskonceptet Comfort Färdigt Badrum.

Cathrine Johansson flyttade in i sin lägenhet i december 2004. Då hade badrummet en ganska tidstypisk inredning från det tidiga 1990-talet, med ljusblå plastmatta på golvet och vitt kakel där några plattor hade blå dekor.

Fjorton år senare såg badrummet fortfarande likadant ut, om än mer slitet. Det var med andra ord dags för en rejäl uppfräschning. Under hösten 2018 skulle bostadsrättsföreningen byta ut alla värmepannor i lägenheternas badrum tog Cathrine tillfället i akt att förverkliga sina idéer om renovering, eftersom det ändå skulle göras ingrepp på badrummens ytskikt.

– Jag hade redan en bild i huvudet av hur jag ville att det skulle se ut, säger Cathrine. Det viktigaste var att det skulle bli fräscht och funktionellt, men också att det skulle bli hållbart för framtiden.

Tillsammans med Mats Östberg på Comfort Söderlunds Rör i Tierp ritade Cathrine upp det badrummet i 3D, så att material, placeringar av möbler och produkter kunde testas innan renoveringen kom igång.

Fem veckor från idé till färdig installation

Rivningen påbörjades i slutet av augusti, och när september led mot sitt slut stod allting klart. Då hade även avloppet flyttats och den nya värmepannan installerats.
Cathrine säger att det bästa med renoveringen är att det blev precis som hon hade tänkt sig.

– Särskilt med tanke på det stora jobb jag har beställt – jag har ju rivit ut badrummet ända från grunden och byggt upp det på nytt, säger Cathrine. Det är snyggt gjort och jag är fortfarande lika nöjd.

Varför valde du Comfort när du skulle renovera?

– Jag hade en bild av att det var ett seriöst företag som jag kunde lita på. När det gäller badrum är det viktigt att man vänder sig till ett företag som kan alla regler. Efter att beställningen var klar fixade de allt, inklusive projektledning och tidsplan. Och jag visste redan innan vad det skulle kosta.

Komfortabel leverans

Comforts Mats Östberg säger att nyckeln till en lyckad renovering är god planering och bra kompetens.

– När du ska renovera ditt badrum erbjuder vi en helhetslösning med kunskap, produkter, material och installation till vad vi kallar en komfortabel leverans, säger Mats Östberg. Och när vi är klara går vi igenom det nya badrummet med kunden.

Efter att renoveringen är färdig får kunden också behålla den pärm med dokumenten som varit grundläggande för arbetet.

– Du får garantier på produkter och utfört arbete. En dokumentation som är bra att ha i framtiden, säger Mats Östberg.

Läs mer om Comfort Färdigt Badrum här!