Comfort Magazine

Nu blickar SM-vinnaren Eric Haraldsson mot VM i Kina

Reportage & Guider

I höstas vann comfortören Eric Haraldsson SM i rörmokeri. Vi ringde upp honom för att gratulera till vinsten och prata om den kommande VM-tävlingen i Shanghai.

Eric Haraldsson har arbetat som montör i tre år. Han började sin yrkesbana hos Comfort Ohlssons Rör i Ljungby och är sedan januari i år anställd hos nystartade Comfort Newmans VVS.


Grattis till SM-segern! Hur känns det?

– Tack! Det känns jättekul!


Berätta om tävlingen!

– Efter att ha deltagit i en uttagning på jobbet och sedan i kvaltävlingen, fick jag en plats i SM, som gick av stapeln i Stockholm i slutet av oktober förra året. Uppgiften var att bocka rör efter ritningar och sedan hänga upp dem på väggen – det blev nästan som ett konstverk när det var klart. Jag och mina två medtävlande blev sedan bedömda på hur exakta måtten var och om graderna som var angivna stämde överens med verkligheten.


Och nu blir det VM i Shanghai i november?

– Förhoppningsvis, men det hänger lite i luften. VM skulle egentligen ha varit i april, men blev uppskjutet. Hur det blir till vintern beror på covid-19. Jag ser väldigt mycket fram emot att delta när det blir av. Det ska bli spännande att jämföra vårt arbetssätt med hur man gör i andra delar av världen. Jag tänker att det säkert skiljer sig en del.


Vad var roligast med att delta i tävlingen?

– Jag och de andra två tävlande hade väldigt kul tillsammans och det var en god stämning. Vi glömde nästan bort att det var en tävling!


Vad var mest utmanande?

– Att få in alla mått och grader som de hade angivit på ritningarna, och få det till att stämma. Det var riktigt krångligt.


Övade du någonting innan?

– Nej, ingenting faktiskt. Jag var på en entreprenad månaderna fram till tävlingen och rörde inte ett bockverktyg under den tiden. Men inför VM kommer jag att få en coach som ska hjälpa mig att förbereda mig så mycket det bara går.


Stort lycka till önskar Comfort-kedjan.