Comfort Magazine

Skänkte en del av lönen: ”Fantastiskt initiativ”

Reportage & Guider

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan göra något. När Comfort 2018 samlade in pengar till förmån för SOS Barnbyars arbete i Benin bestämde sig de anställda på Comfort Månsson Rör & Värmepumpar i Norrköping för att bidra med vad de kunde. – Ett fantastiskt initiativ, säger delägaren Per Runesson.

Över 2 miljarder människor i världen saknar tillgång till rent vatten. För att minska den siffran har Comfort-kedjan sedan 2012 ett långsiktigt samarbete med SOS Barnbyar. Comfort har installerat vattenreningsanläggningar i flera barnbyar, men stöttar också organisationen ekonomiskt genom årliga insamlingar.

 

Ett av de många Comfort-företag som bestämde sig för att bidra vid förra årets insamling till Benin var Månsson Rör & Värmepumpar i Norrköping. Per Runesson, entreprenadchef och en av delägarna, berättar att det kändes självklart att företaget skulle delta. Han blev dock förvånad över de anställdas reaktion.

 

– Vi berättade om SOS Barnbyars arbete och att vi tänkte skänka ett bidrag under ett möte. Då sade våra montörer direkt att de också ville vara med, berättar Per Runesson.

 

Inget de väntat sig

 

Personalen bestämde sig gemensamt för att skänka en del av sin lön en månad, och organiserade själva det praktiska med löneadministratören. Alla drygt 70 anställda var med.

 

– Det var ju absolut inget vi väntat oss och jag tycker det är för jävla bra gjort av dem, säger Per Runesson stolt. Det känns viktigt att kunna bidra till att fler får rent vatten, det har ju en sådan nära koppling till det vi jobbar med dagligen. Vi är så lyckligt lottade som bor i Sverige och tar mycket för givet, så jag tycker den här insamlingen visar på viktiga värderingar.

 

Fick se hur pengarna kom till nytta

 

Totalt samlade Comfort-kedjan in 435 430 kronor. Månsson Rör & Värmepumpars bidrag landade, tack vare sina anställda, på totalt 57 800 kronor, vilket var mest av alla medlemsföretag i kedjan. Som representant för bolaget fick Per Runesson i våras besöka Dassa-Zoumé i Benin för att med egna ögon se hur pengarna kommer till nytta.

 

– Det var en resa full av intryck och det var fantastiskt att se hur barnen i barnbyarna får skolgång och trygghet. Vi fick också se den vattenreningsanläggning som vi på Comfort installerade 2012.

 

Månsson Rör & Värmepumpar kommer självklart fortsätta samla in pengar till SOS Barnbyar.

 

– Vi har också sagt att vi gärna vill skicka iväg några av våra montörer för att göra en installation där det behövs, berättar Per Runesson.

Stöd Comfort-kedjans insamling 2019

Stöd Comfort-kedjans insamling 2019

När du hjälper oss i vår insamling ger vi tillsammans fler familjer möjligheten att hålla ihop och på sikt stå på egna ben. De gör också att fler föräldrar kan få chansen att ge sina barn en trygg och kärleksfull uppväxt. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

 

TILL INSAMLINGEN