Comfort Magazine

5 saker att tänka på när du köper ett massagebadkar

Tips & Råd

Att gå på spa är superhärligt – och det är lätt att göra sitt eget spa hemma med ett massagebadkar. Här är några saker att tänka på när du väljer badkar.

1. Storlek på badkaret

Anpassa karet efter badrummet. Det finns massagebadkar i olika storlekar och så länge du får plats med ett vanligt badkar i badrummet finns det ett massagebadkar som passar.

2. Vad ska du använda det till?

Du bör tänka på av vilken anledning du köper ett massagebadkar så att jetstrålarna ger tillräckligt med effekt.

– Köper du det för att bada hela familjen kanske det räcker med lite mysbubblor, men om det är massage du är ute efter är det till exempel bättre att satsa på ett lite mindre badkar som är bättre utrustat med nack- och fotmassage. Med ett mindre kar får du också jetstrålarna närmare kroppen på bägge sidor. Annars blir det rena cirkusbaletten innan du har fått massage på båda sidorna, säger Angelica Lindström, projektledare på Comfort.

3. Tänk på ljudnivån

– Det är inte så trevligt att lägga sig i ett kar som bullrar som ett reaplan när du lägger dig i det. Och tänk på att det ska vara stadigt. Det är bra att provsitta i butiken för att säkerställa att allt är stadigt och tyst, säger Angelica Lindström.

4. Håller golvbrunnen?

– Om du installerar ett badkar i ett befintligt badrum bör du titta att golvbrunnen verkligen klarar av att ta emot den mängd vatten som kommer ur ett badkar, säger Angelica Lindström.

Varmvattenberedaren är också A och O så att den har kapacitet att fylla ett större badkar. För det krävs en 300-liters beredare.

5. Tumma inte på kvalitén

Se till att köpa ett badkar av ett känt märke så att du kan komma åt reservdelar om det behövs.

Dags att renovera om badrummet? Comfort erbjuder unika paketlösningar – och finns i hela landet!