Comfort Magazine

7 vanliga inredningsmissar – och hur du undviker dem

Tips & Råd

Att inreda ett badrum kan vara riktigt klurigt. Här är de vanligaste inredningsmissarna vi gör i badrum – och hur du bäst undviker dem.

1. Du utnyttjar inte alla ytor maximalt

Det finns säkert något utrymme i badrummet som du inte har tänkt på kan lösa dina förvaringsbehov. Använd yta som redan tar upp golvyta – under tvättstället är ett bra exempel. Ovanför dörren ett annat.

2. Du glömmer att ta hem en provkakelplatta

Ska du renovera badrummet och behöver köpa kakel eller klinker? När du har bestämt dig för ett eller flera alternativ av plattor – be om att få låna en provplatta att ta med dig hem. Många glömmer bort just detta, men i själva verket kan det vara avgörande för att få en känsla av vilket kakel som passar hemmets personlighet.

3. Kaos i badrumslådorna

Begränsat utrymme i badrummet gör att många slänger ner alla hygien- och badrumsartiklar i en och samma låda. Men med lådavgränsare och askar kan du enkelt fixa ordning och reda i badrumslådorna och få koll på dina prylar.

4. Du väljer fel storlek på kakel

När du väljer kakel till badrummet är det viktigt att anpassa plattornas storlek efter hur stort badrummet är. Ett litet badrum borde till exempel inte ha för stora plattor. Då är risken att det ser feldimensionerat ut, eftersom det antagligen bara får plats ett par få stora plattor på liten yta. I ett stort badrum fungerar stora plattor bättre – och då kan du till exempel ha mindre plattor i duschdelen.

5. Badrummet är överdrivet trendigt

Trender svänger snabbt även i badrumsvärlden – därför är det ingen lätt uppgift att inreda ett badrum som ska innehålla det senaste. Välj därför det smidigaste alternativet: ett kakel och klinkers i neutrala färger. Låt istället detaljer och badrumsmöbler få symbolisera ditt trendmedvetna jag.

6. Dåligt ljus

Badrummet kan vara riktigt svårt att ljussätta. Det ska vara funktionellt och samtidigt ge klart och rent ljus för att underlätta vid städning och rengöring. Ljussättningen vid badrumsspegeln är kanske viktigast – där ska belysningen vara placerad ungefär i ögonhöjd för att lysa upp ansiktet på bästa sätt. Ett par lampetter vid sidan om spegeln eller spotlights ovanför den är utmärkta lösningar.

7. Du rensar för sällan

Lådor med tops. Gammalt smink. Rakblad som inte passar din rakhyvel. Känner du igen dig? Då är det hög tid att rensa i badrumslådorna. Det finns säkert massvis med prylar som du kan sortera bort eller slänga – och vips, så har du frigjort plats och fått bättre översikt av dina prylar.