Comfort Magazine

Comfort Färdigt Badrum – så går det till

Tips & Råd

En badrumsrenovering är ett roligt men stort projekt och frågorna inför en renovering kan vara många. Vilka moment ingår och vilka regler finns det att förhålla sig till? Är det bättre att göra vissa saker själv eller låta proffsen ta hand om allting? Renoveringsexperten Angelica Lindström har svaren.

Comfort finns över hela landet – här hittar du ett företag med en certifierad montör nära dig

Du behöver inget bygglov för att renovera ditt badrum. Däremot måste du följa vissa regler. Arbetet ska vara fackmannamässigt utfört, annars kan det bli dyrt om det till exempel uppstår fuktskador efter renoveringen. Visste du att vart tredje badrum i svenska småhus är drabbat av fukt- eller mögelskador och att skadorna i många fall beror på slarviga renoveringar? Även om det går att göra vissa saker själv kan det kännas tryggt att låta en expert ta hand om allting för att veta att allt har gått rätt till.

Angelica Lindström är projektledare på Comfortbutiken Wiiks Rör, med många års erfarenhet av badrumsrenoveringar. Många av hennes kunder väljer Comforts tjänst Färdigt badrum. Då ingår en skräddarsydd offert med en ritning av badrummet, rivning av det befintliga badrummet, underarbete, produkter, installation, städning och projektledning av hela arbetet.

– Som kund kan du bara luta dig tillbaka och se på när vi gör jobbet, säger Angelica.

En kontakt under hela arbetet

Hon tycker att en av fördelarna med Färdigt Badrum är att du bara behöver ha kontakt med projektledaren och slipper kontakta olika hantverkare för arbetet.

– Som privatperson kan det vara svårt att veta i vilken ordning saker ska göras, och att få ihop hela pusslet med olika hantverkare som ska göra jobbet. Här sköter vi det i stället. 

Ingen badrumsrenovering är den andra lik, och ibland behövs en flytt av avlopp och vatten. Förutsättningarna för det kontrollerar Angelica och hennes kolleger alltid vid det hembesök som görs i början av projektet.

– Vi ger även råd om det är något annat vi tycker kan vara lämpligt att göra i samband med renoveringen, som att byta fönster eller dörrar.

Ritning och fast pris

Efter hembesöket gör projektledaren ett förslag på badrummet i en CAD-ritning (computer-aided design) och sätter ihop en offert med ett fast pris.

– Sedan går vi igenom offert och ritningar tillsammans. Då finns det möjlighet att justera förslaget och till exempel byta ut material eller möbler. Vi kan också tillsammans ändra och prova oss fram i ritningen, samtidigt som det går att klämma och känna på produkterna här i butiken, något som jag tror är uppskattat, säger Angelica. 

Budget är A och O

Angelica betonar hur viktigt det är att sätta en budget inför en badrumsrenovering:

– Jag börjar alltid med att fråga mina kunder vad de har för budget, så att jag vet om det är rimligt att göra ett badrum för de pengarna. Om pengarna inte räcker är det bättre att vänta och spara än att göra något halvhjärtat. Du ska kanske ha ditt badrum i 20 år och det är viktigt att du blir helt nöjd med resultatet, säger hon och fortsätter:

– Vi skriver alltid ett avtal med kunden som vi är överens om både vad gäller utförande och pris.

Maria Kärnström är en av många som valde Färdigt Badrum när hon gjorde en totalrenovering av badrummet i början av året.

– Badrummet blev jättefint och jag kände mig trygg genom hela processen. Allt funkade toppen och de gav mig tips och råd utifrån mina önskemål, säger hon och fortsätter:

– De var dessutom färdiga med badrummet en dag före utsatt tid trots att de flyttade både duschen och avloppen.

Färdigt Badrum i 6 steg

• Offertförfrågan direkt i butiken eller på telefon.

• Offertbesök hemma hos dig där förutsättningarna för renoveringen kontrolleras.

• CAD-ritning av badrummet och offert med ett fast pris.

• Återbesök i Comfortbutiken. Offert och ritningar gås igenom och du får möjlighet att justera val av material eller möbler.

• Renovering, en genomsnittlig renovering tar ca 20-25 arbetsdagar. Här behöver du som kund inte göra någonting.

• Slutbesiktning.

Läs mer om Comfort Färdigt Badrum här!