Comfort Magazine

Fixa badrummet inför visningen

Tips & Råd

Ska du sälja din bostad och är orolig att badrummet inte riktigt håller måttet? Här är detaljerna du inte får missa enligt experterna.

Totalrenovering eller småfix? Vad är bäst inför en visning? Enligt badrumsexperten Christel Kannerling, butikschef på Comfort i Ljungby, är det sällan lönsamt att göra en stor renovering när det är dags att sälja.

 – Det blir ändå aldrig så som köparen vill ha det. Risken är stor att badrummet ändå kommer renoveras om inom något år.

 

Byt ut mindre detaljer

Istället tipsar Christel om att se över mindre detaljer som handtag på möbler eller dusch- och tvättställsblandare.

– Att byta handtag på badrumsskåpen eller sätta in en ny spegel är ett enkelt sätt att snabbt fräscha upp badrummet. Då blir det en billig renovering som du inte behöver lägga så mycket tid på, säger hon och fortsätter:

– Ett alltför nedgånget badrum kan såklart vara avskräckande för potentiella köpare, men om du gör lite quickfixs kommer de tänka att badrummet i alla fall duger som det är i några år till. 

 

Traditionellt piffande

Christel menar att intrycket enkelt kan påverkas med textilier och städade hyllor.

– Det är såklart viktigt att byta ut slitna duschdraperier och att se till att mattor och handdukar är nya och fräscha. Glöm heller inte bort att ta undan schampoflaskor och att ställa in växter eller kanske något doftljus.

 

Toaletten kan behöva bytas ut

Det kan dock vara bra att byta ut toalettstolen om den exempelvis låter lite för mycket eller är av en gammal modell med sidospolning.  Tänk då på att det är viktigt att ta in professionell hjälp även när det kommer till mindre renoveringar som att byta ut toalettstolen eller en blandare.

– Vare sig du ska göra en totalrenovering eller bara byta ut något litet är det viktigt att det görs på rätt sätt eftersom det är i ett våtutrymme. På Comfort följer vi branschreglerna och har lång erfarenhet av badrum. Vi hjälper till med allt från de små detaljerna till totalrenoveringar.

 

 

Badrumsexpertens qickfix

1. Byt handtag eller sätt upp en ny spegel

2. Se till att ha fräscha mattor, handdukar och duschdraperier

3. Rensa bort fula flaskor och ställ in växter och doftljus

4. Ta in professionell hjälp även för små renoveringar, såsom WC och blandare.

Förslag på produkter att byta ut