Comfort Magazine

Fixa badrummet inför visningen

Tips & Råd

Ska du sälja din bostad och är orolig att badrummet inte riktigt håller måttet? Här är de enkla detaljerna du inte får missa.

Totalrenovering eller småfix? Vad är bäst inför en visning?
Det är sällan lönsamt att göra en stor renovering när det är dags att sälja. Det blir ändå aldrig precis så som köparen vill ha det. Risken är stor att badrummet ändå kommer renoveras om inom något år.

 

Byt ut mindre detaljer

Istället tipsar vi om att se över mindre detaljer som handtag på möbler eller dusch- och tvättställsblandare.


Att byta handtag på badrumsskåpen eller sätta in en ny spegel är ett enkelt sätt att snabbt fräscha upp badrummet. Då blir det en billig renovering som du inte behöver lägga så mycket tid på.


Ett alltför nedgånget badrum kan såklart vara avskräckande för potentiella köpare, men om du gör lite quickfixs kommer de tänka att badrummet i alla fall duger som det är i några år till. 

 

Traditionellt piffande

Intrycket enkelt kan påverkas med textilier och städade hyllor. Lägg vikten på att byta ut slitna duschdraperier och att se till att mattor och handdukar är nya och fräscha. Glöm heller inte bort att ta undan schampoflaskor och att ställa in växter eller kanske något doftljus.

 

Toaletten kan behöva bytas ut

Det kan dock vara bra att byta ut toalettstolen om den exempelvis låter lite för mycket eller är av en gammal modell med sidospolning. Tänk då på att det är viktigt att ta in professionell hjälp även när det kommer till mindre renoveringar som att byta ut toalettstolen eller en blandare. Det är alltid bra att hänvisa till att installationen har gjorts av en certifierad montör.


Vare sig du ska göra en totalrenovering eller bara byta ut något litet är det viktigt att det görs på rätt sätt eftersom det är i ett våtutrymme. På Comfort följer vi branschreglerna och har lång erfarenhet av badrum. Vi hjälper till med allt från de små detaljerna till totalrenoveringar.

 

Qickfix i badrummet

1. Byt handtag eller sätt upp en ny spegel

2. Se till att ha fräscha mattor, handdukar och duschdraperier

3. Rensa bort fula, halvtomma flaskor och ställ in växter och doftljus

4. Ta in professionell hjälp för eventuella renoveringar, såsom WC och blandare.


Lycka till med försäljningen!