Comfort Magazine

Så gör du en hållbar badrumsrenovering

Tips & Råd

Behöver du renovera badrummet, eller byta ut någonting som gått sönder? Tänk hållbart när du väljer nytt – det gynnar både miljön och i längden din plånbok. Så här gör du en hållbar uppdatering av ditt badrum.

Renovera för framtiden

Fundera på vilka behov du kan komma att ha, både nu och längre fram.

Badrumsmöbler som underlättar städning och goda förvaringsmöjligheter kan bli sådant som du tackar dig själv för i framtiden.

Försök också tänka långsiktigt gällande material, utformning och färgval. Att byta kakel, klinker och möbler i ett badrum är både dyrt och påfrestande för miljön. Fråga dig själv om du tror att du kommer vara nöjd med designen och produkterna om några år. Om inte kan det vara en god idé att välja mer tidlösa färger och material.

Satsa på rätt produkter och hög kvalitet

Rätt materialval är a och o för att skapa ett hållbart badrum. Sanitetsporslin är ett tåligt material, medan exempelvis krossad marmor och emalj är mer känsliga för rengöringsmedel. Det är viktigt att tänka på att även kvaliteten på porslin skiljer sig åt. Porslin av hög kvalitet håller längre än billigare produkter, och förebygger framtida renoveringskostnader.

Det finns en mängd olika typer av blandare och duschmunstycken att välja mellan på marknaden. Produkter med smarta och snålspolande funktioner drar mindre vatten utan att det påverkar komforten. Det gör att du kan minska din vattenförbrukning med upp till 20 procent och därmed din miljöpåverkan.

Vad behöver göras?

Innan du börjar renovering bör du gå igenom badrummet och ta reda på vilka renoveringar som gjorts tidigare, om du inte gjort renoveringen själv. Kraven på tätskikt och golvbrunnar har exempelvis skärpts de senaste åren och kan behövas bytas ut.

Anlita ett proffs

Tänk på att våtrum är känsliga utrymmen som ofta kräver att arbetet utförs av någon med utbildning. Anlita därför en certifierad installatör för att förebygga vattenskador och att produkterna inte utsätts för onödigt slitage. Med Comfort Installerat & Klart får du installationen på köpet när du beställer produkter.