Comfort Magazine

Så skapar du ordning på dina handdukar

Tips & Råd

Få ordning på alla handdukar. På sommaren sprider handdukar och badlakan lätt ut sig i hemmet. Här är 5 knep som stoppar dem från att ta överhanden.

Många gömmer undan sina frottéhanddukar i överfulla lådor och skåp – kanske för att man inte vet var man annars ska placera dem. Men med rätt knep kan de istället integreras som en del av badrummets inredning. Kolla in dessa 5 kreativa lösningar som förvandlar dina handdukar till lyxig dekoration i badrummet.

1. Häng dem på en stege

Ett snyggt och kreativt sätt för den som har plats över i badrummet är att hänga handdukarna på en stege. Välj en snygg trästege där du får plats att hänga ett helt gäng handdukar – och vips så har du löst förvaringsproblemet med en snygg inredningsdetalj! Att förvara handdukarna på en steghylla har också kommit att bli en klassiker i många badrum.

2. Rulla handdukarna

Ett sätt att förvara handdukar, som både tar minimalt med plats och höjer känslan av lyx i badrummet, är att rulla dem. Du har säkert sett hur både lyxhotell och spa förvarar handdukarna precis så. Lägg dem på små hyllor, bygg pyramider av dem eller vik dem i högar – det är bara din fantasi som sätter stopp!

3. Placera handdukarna i korgar

Vad passar inte bättre än att vika eller rulla handdukarna och placera dem i en snygg korg bredvid handfatet? Lösningen sparar plats och är en snygg inredningsdetalj i badrummet. Välj en korg i ett material som matchar din övriga inredningsstil.

4. En möbel med bara handdukar

Har du nyligen investerat i läckra frottéhanddukar? Då är det nästan slöseri att gömma undan dem i en låda eller skåp. Ett hett tips är att istället tillägna en hel möbel till handdukarna. Variera mellan att vika dem i högar och att rulla dem och placera snyggt bredvid varandra. Färgkoordinera handdukarna och dekorera med blommor bredvid.

5. Handdukar i raka linjer

Placera handdukar i samma färger i raka linjer – det skapar lugn och harmoni i badrummet. Du kan till exempel hänga upp smala hyllor på en outnyttjad vägg i badrummet och placera vikta handdukar ovanpå varandra på alla hyllplan. Ett annat alternativ är att sätta upp en horisontell hylla ovanför badrumsdörren, och lägga rullade handdukar på rad. Det är en både snygg och praktisk lösning.

Comfort erbjuder Installerat & Klart som är ett tryggt och smart paketerbjudande.