5 fördelar med bergvärme

5 fördelar med bergvärme

Med en värmepump hämtar du lagrad solenergi från din egen tomt. Det finns flera sätt att utvinna energin. Vad som passar bäst beror på vilket värmebehov du har, vilket värmesystem som finns i ditt hus och tomtens förutsättningar.

Bergvärme använder solenergin som lagrats i berg, jord, sjö eller grundvatten. Av den anledningen kallas de ibland även för berg-, jord- och sjövärmepumpar. Uppvärmning med bergvärme ger dig den största energibesparingen av alla värmepumpar. Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan du sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent. En bergvärmepump klarar hela ditt behov av värme och tappvarmvatten även när det är som kallast. Och på sommaren kan du använda systemet för att få det svalt och skönt i ditt hus.

5 fördelar med bergvärme

•  Ger störst ekonomisk besparing

•  Klarar hela husets värme- och varmvattenbehov

•  Passar såväl stora som små tomter

•  Bekvämt, miljövänligt och underhållsfritt

•  Värmer på vintern, kyler på sommaren

Har du frågor eller vill veta mer hjälper vi dig mer än gärna. Boka vår tjänst Comfort-Kollen, antingen här eller hos din närmaste Comfort-butik. Då gör vi ett hembesök där vi tillsammans går igenom ditt vatten- och värmesystem. Allt för att du ska kunna göra så energismarta investeringar för framtiden som möjligt.

 

Hitta ditt närmaste Comfort-företag