Golvbrunnar

Comfort har många olika golvbrunnar och tillbehör. Alla produkter är godkända i Sverige. Om det så är en golvbrunn till badrum eller tvättstuga har vi produkterna du behöver.

Kategori
Varumärke
Yta
Egenskap

En golvbrunn är enkelt förklarat ett avlopp som ser till att leda bort vatten. Det finns olika modeller att tillgå, där man kan välja mellan en golvbrunn med vattenlås, eller utan. Fördelen med vattenlås är att man minskar eventuella lukter som annars kan strömma upp fritt från avloppet. En golvbrunn installeras i regel i varje rum där vatten har möjlighet att strömma fritt och utöver ovannämnda, kan golvbrunnen även synas i restaurangkök eller pannrum. Genom att beställa din golvbrunn online, kan du välja från ett stort utbud och många olika tekniker.

Vem får byta golvbrunn?
Bor man i en bostadsrättsförening kan de inte kräva att bostadsrättshavarna ska byta golvbrunnen, eftersom golvbrunnen faller inom föreningens underhållsansvar. Det är bostadsrättsföreningen som avgör när golvbrunnen ska bytas och de är dem som ska bekosta det.  Om du bor i en villa får du byta golvbrunn själv om du följer de monteringsanvisningar och de regler som finns. Är du osäker och vill ha hjälp kan du kontakta Comfort eller hitta vilka branschregler som gäller på Säker vatten.

Skötsel av golvbrunn
Det första och vanligaste tecknet på att det är dags att rengöra din golvbrunn är att vattnet inte kan rinna ner som det borde. En golvbrunn bör underhållas för att den ska fungera som den ska och en ordentlig rengöring bör ske minst två gånger om året. Hur ofta brunnen behöver rengöras beror på hur mycket och för vad den används. Du kan enkelt rengöra din golvbrunn själv oavsett om den har ett vattenlås eller inte. Ett tips är att använda sig av bakteriedödande medel för att sedan spola golvbrunnen ren med varmt vatten. Det är inte ovanligt att en golvbrunn börjar lukta illa och den vanligaste anledning är att vattenlåsets packning har torkat ut. Detta gör att det inte längre finns något som håller tätt i brunnen och det kan vara dags att införskaffa en ny packning.

Läs gärna vår guide; Så väljer du golvbrunn eller vår artikel Designgolvbrunnar – ett enkelt och tryggt val