Förbränningstoalett

Är du på jakt efter en lämplig toalett som inte behöver anslutas till avlopp till din sommarstuga, jaktstuga eller fjällstuga? Med El-dorado kan öka stugkomforten en nivå. Hos Comfort kan du köpa förbränningstoalett, ventilationspaket och tillhörande påsar. Se vårt utbud nedan.

Varumärke
Yta
Egenskap

El-dorado från Sunwind
Med sin moderna design kommer El-dorado att passa utmärkt i badrummet i ditt fritidshus. Hygien och användarvänlighet är bland de största fördelarna med denna toalett. Och du behöver inte tumma på komforten. Toaletten är producerad i rostfri stålkvalitet. En El-dorado förbränningstoalett är ett utmärkt val för dig som behöver en toalett till ett utrymme där det finns el men det saknas nära tillgång till vatten och avlopp. Driftsäkerhet, kvalitet och enkel service är bland toalettens stora fördelar.

 

Användarvänlig
Toaletten är hygienisk och användarvänlig. En påse (speciellt avsedd för förbränningstoaletter) placeras i toaletten innan användning för att säkerställa att avfallet faller ner i förbränningskammaren. Efter toalettbesöket trycker man på knappen på toppen av toaletten och förbränningen startar. Avfallet försvinner automatiskt ner i förbränningskammaren. En förbränning tar ca 90 min. Tömning av asklådan görs enkelt i framkant av toaletten, det blir ca en kopp miljövänlig aska kvar efter en hel veckas användning.

 

Sammanfattning:

   • Enkel att installera
   • Hygienisk och användarvänlig
   • Inget avlopp, tillåten överallt
   • Enkel tömning,bara aska som slutprodukt
   • Enkelt underhåll, mekaniska lösningar
   • ”Click and release” teknologi på alla huvudkomponenter
   • Sluten förbränningskammare, energieffektivt
   • Semko-godkänd

 

Slipp obehagliga dofter
Glöm latrinhämtning till fritidshuset. Om du inte har eller vill dra avlopp är förbränningstoaletten ett smart och bra alternativ i fritidshus där det inte finns tillgång till vatten. Till skillnad från dass som ofta annars är alternativet i denna typ av boende, slipper du obehagliga lukter. Tömningen av en förbränningstoalett är dessutom betydligt enklare och smidigare.

En förbränningstoalett förbränner din latrin vid hög temperatur (500-600 grader) och förvandlar på så sätt ditt avfall till ren aska som sen enkelt kan tömmas i hushållssoporna, rabatt eller kompost. Förbränningen sker med hjälp av antingen el eller gas, vilken variant som passar dig bäst beror på om du har tillgång till el (220 V) eller inte.