Så minskar du energikostnaderna i badrummet

Så minskar du energikostnaderna i badrummet

En trasig toalett eller kran som börjat droppa bör du fixa så fort som möjligt. En läckande toalett kan nämligen dra upp till 400 000 l vatten/år och en kran så mycket som 20 000 l. Tillsammans resulterar det i överflödiga 2 835 fyllda badkar. En onödigt stor kostnad för både miljön och plånboken.

Byt till bergvärme
Men det finns flera sätt att sänka kostnaderna utan att tumma på komforten. Nibe har till exempel en bergvärmepump i sin F1255-serie som minskar hemmets energikostnader med upp till 80 %. Pumpen läser av och anpassar sig efter ditt användande och effektiviserar energiförbrukningen efter det. Exempelvis kan du fjärrstyra och justera värmen genom att sänka den när du är på väg till jobbet, för att sedan höja den när du är på väg hem igen.


Smart med snålspolande
Ett snålspolande duschmunstycke minskar vattenförbrukningen med 70 %. Och en snålspolande eller smart beröringsfri blandare kan till exempel spara in din varmvattensförbrukning med hela 30 %.

Vi hjälper dig gärna att se över din energiförbrukning och kan byta ut dina gamla energitjuvar mot nya energisnåla alternativ. Kontakta oss på närmaste Comfort.

 

Tips på energisparande åtgärder:

  • Fjärrstyrd bergvärme minskar energikostnader upp till 80 %
  • Snålspolande vattenblandare minskar varmvattenförbrukningen med 30 %
  • Snålspolande duschmunstycken minskar vattenförbrukningen med 70 %
  • Fixa läckande toaletter och kranar - spara 420 000 l vatten/år

Hitta ditt närmaste Comfort-företag