Min kran är trög

Allmänt

 • Jag har beställt på nätet via er e-handel men jag har gjort fel. (Tex glömt ta med ROT avdrag.) Kan ni justera min order?

  Vi kan dessvärre inte göra ändringar i befintliga order. Du måste annullera din inneliggande order och sedan göra ny beställning med den nya, rätta informationen.Skicka din annullering till kundtjanst@comfort.se.

 • Vad är Comfort-Kollen?

  Comfort-Kollen är en tjänst som är till för att skydda dig mot obehagliga överraskningar som vattenläckage och onödigt höga energikostnader. Vi kommer hem till dig och går igenom ditt tappvatten- och värmesystem med hjälp av en checklista. Checklistan är till för att du som kund ska få en tydlig överblick över vad som fungerar bra eller vad som fungerar mindre bra i ditt tappvatten- och värmesystem. Läs mer om vad som ingår när du bokar Comfort-kollen: https://www.comfort.se/privat/comfort-kollen/

 • Jag tänkte investera i en ny värmeanläggning. Erbjuder ni delbetalning?

  Absolut. Vi har ett samarbete med Klarna samt Ecster som erbjuder en rad olika finansieringslösningar. Ställ frågan till ditt lokala Comfortföretag som hjälper de dig med en bra lösning.

 • Hur ser era garantier ut?

  När ett arbete är klart bokar våra montörer ett möte där man gemensamt går igenom det som är gjort. Du får generösa garantier på både produkter och utfört arbete. Du har också möjlighet att teckna Comforts Trygghetsgaranti för att känna dig extra trygg. Läs gärna mer om vad som ingår när du beställer ett badrum från någon av våra medlemsföretag. https://www.comfort.se/privat/comfort-fardigt-badrum/

 • Vem auktoriserar en VVS-installatör? Och vad innefattar auktorisationen?

  En auktorisation betyder att företagen som är auktoriserade uppfyller vissa krav. Säker Vatten ställer kraven, och kontrollerar även att de uppfylls.
  För att få en säker vatteninstallation som följer de bygg- och branschregler som gäller behöver VVS-företagen som utför dem vara auktoriserade. Företag som uppfyller kraven på utbildning och erfarenhet kan ansöka med hjälp av dessa ansökningshandlingar och få mer information här. 
  För att kunna utföra en säker vatteninstallation som följer de gällande bygg- och branschreglerna måste handlingarna visa det, och installationen ska vara projekterad som en sådan. Här kan du läsa mer om kraven samt hur det går till att ansöka om auktorisation hos Säker Vatten http://www.sakervatten.se/auktorisation-av-vvs-foretag

 • Hur funkar ROT-avdraget?

  Med ROT-avdraget får du dra av 30% av arbetskostnaden, eller upp till 50 000 kronor, när du gör reparationer i villa eller fritidshus. Avdraget gäller per person, så är ni två ägare kan ni dra av upp till 100 000 kronor på Comforts arbete. Skattereduktionen gäller för reparationer, ombyggnad och tillbyggnad. Läs mer på Skatteverkets hemsida.

Badrumsrenovering

Installationsfrågor & Rörmokarhjälp

Produktfrågor

 • Var hittar jag reservdelar?

  På Comfort.se har vi tyvärr ingen möjlighet att hjälpa dig med reservdelar till exempelvis din läckande wc eller droppande kran.

  Däremot går det utmärkt att vända sig direkt till någon av våra drygt 60 butiker runt om i Sverige. De allra flesta erbjuder reservdelar och tillbehör till kända varumärken.

  Du hittar din närmaste butik här.  

 • Vad ska jag välja, en toalett som limmas eller skruvas fast?

  Då silikon i vissa fall fäster dåligt mot olika typer av plastmatta rekommenderar vi att du väljer en wc-stol som skruvas fast om du har plastmatta på golvet. Har du kakel eller klinker på golvet. Välj en wc-stol för limning. 

 • Säljer ni måttanpassade duschväggar?

  Ja, de flesta av våra leverantörer erbjuder olika mått, typ av glas, handtag etc. Du väljer själv kombination och utförande bland våra svängda, välvda eller raka väggar. Kontakta oss så hjälper vi dig.

  Här finns vi.

 • Ska jag välja en vägghängd eller golvstående WC?

  Generellt kan man säga att med en vägghängd WC är det lättare att städa och hålla rent eftersom golvet under WCn är fritt från rör och anslutningar. En vägghängd WC kräver dock lite mer arbete vid monteringen samt tar större plats. En del av WCn byggs in. Beroende vad du har för WC innan behöver man ta hänsyn till befintliga rördragningar. WC-stolarna finns i olika dimensioner. Väljer man en golvstående WC finns alternativen för limning och med skruvhål. Vi på Comfort rekommenderar att du rådgör med en certifierad montör innan byte av ny WC.  

  Här finns vi.

 • Spelar det någon roll hur bred fogen är?

  Ja, alla tillverkare av kakel- eller klinkerplattor har rekommenderade fogbredder. Generellt kan man säga att en fog bör vara mellan 2-6 mm.

 • Spelar det någon roll vilka kakelplattor jag väljer?

  Nja, det är till stor del en smaksak. När det gäller storlek på plattorna kan man behöva anpassa beroende på badrummets storlek. I vissa fall kan man behöva ta mindre plattor för att få till och få snyggare fall/lutning på golvet för att vattnet ska rinna bort. Vi rekommenderar att du väljer plattor från en seriös leverantör med produkter av bra kvalitet så att ditt badrum håller sig fint under många år framöver. 

 • Kommer jag att spara energi/vatten på att byta till modernare blandare och WC?

  Ja, dagens moderna blandare och WC använder betydligt mindre vatten än vad de gjorde tidigare.

 • Drar en el-handukstork mycket ström?

  Dagens moderna elektriska handukstorkar drar väldigt lite ström. Var dock noga med att välja en som har en bra energiklassning.

 • Ska jag välja elektrisk eller vattenburen handdukstork?

  Det är i mångt och mycket en smaksak. Om din bostad har ett vattenburet värmesystem så rekommenderar vi en vattenburen handdukstork. Dock så är dagens handdukstorkar som drivs med el väldigt strömsnåla så det går utmärkt att även välja en sådan. Var dock noga med att kolla så att den du väljer har en bra energiklassning.

 • Ska jag välja elektrisk eller vattenburen golvvärme?

  Vi rekommenderar att du installerar vattenburen golvvärme om du redan har ett vattenburet värmesystem. I vissa fall t ex om ditt badrum är väldigt litet kan det dock bli mer ekonomiskt att installera el-golvvärme. Rådgör med din närmaste Comfortör om vad som passar ditt badrumsgolv bäst. 

  Här finns vi.

   

 • Måste golvbrunnen eller WC vara på samma ställe när man renoverar badrummet eller kan man ändra rören?

  De flesta rör/avlopp går att flytta. Däremot är det viktigt att man följer Säker vattens regler/rekommendationer för avstånd mot väggar etc. Läs mer på Säker vattens hemsida om vad som gäller www.sakervatten.se

Värme & energi