Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12 Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12 Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12 Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12 Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12
 • Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12
 • Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12
 • Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12
 • Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12
 • Bergvärmepump Bosch Compress 7001i LWMF 12

Om produkten

 • Produktdetaljer

  Bosch nyaste bergvärmepump är byggd för maximal värmeeffekt, stora mängder varmvatten och är fylld med energisparande funktioner. En enkel och trygg värmelösning för huset, i många år framöver.

   

  Avancerad teknik för både nya och äldre hus

  Nya Compress 7001i LWM är byggd med inverter-teknik som anpassar effekten steglöst efter husets behov. Bergvärmepumpen ger dig alltid perfekt temperatur i huset och håller energiförbrukningen på låga nivåer. En komplett lösning för nybyggda hus såväl som när det blivit dags att byta ut din äldre värmepump.

   

  Upp till 300 liter varmvatten

  Den nyutvecklade varmvattenberedaren i rostfritt stål ger upp till 300 liter 40-gradigt varmvatten, så att det räcker och blir över även åt den största familjen. Du kan i lugn och ro tappa upp ett varmt bad under tiden som någon annan familjemedlem duschar. På värmepumpens touchdisplay finns tre olika inställningar: Ekonomi, Normal och Komfort som hjälper dig att
  reglera varmvattenproduktionen efter det aktuella behovet.

   

  Svalka huset på sommaren

  Att kunna få svalka på sommaren känns nästan lika viktigt som värme på vintern. Med ett tillval till bergvärmepumpen kan du sänka inomhustemperaturen genom att använda naturkyla, vilket innebär att du under varma dagar utnyttjar kylan nere i borrhålet. Huset svalkas sedan via ett
  eller flera fläktelement.

   

  Energieffektivitetsklass A+++/A+.

  Produktdetaljer

  Storlek
  600x610x1780mm (BxDxH)
  Tryck/Flöde/Temp
  2,5bar/9bar
  Effekt/Eldata
  3-12kW 3x400V
  Utförande
  Bosch Compress 7001i LWMF 12
  Ytbehandling
  lackerad
  Material
  stål/rostfritt/flermaterial
  CE
  CE-märkt
  Nettovikt
  246
  Varumärke
  Bosch
  Artikelnummer
  6249283
 • Manualer och skötselråd

  Pdf

Om Installerat & Klart

 • Villkor för Installerat & Klart

  När du beställer Installerat & Klart från Comfort kan du känna dig trygg med att en utbildad fackman utför arbetet. Ett av våra Comfortföretag levererar produkten hem till dig på avtalad tid samt installerar den och forslar bort din gamla produkt. Installation sker på befintligt uttag/koppling. Tänk på att kontrollera att produkten går att bära in/kommer igenom eventuella dörröppningar och passager.
  
  Vid beställning av både produkt för avhämtning och produkt med installation är det normala förfarandet att samtliga produkter levereras hem till dig vid installationstillfället, såvida du inte personligen vill hämta ut produkten utan installation på egen hand. Detta avtalas med valt Comfortföretag.
  
  Följande ingår i Installerat & Klart-tjänsten:
  
  - Eventuell gammal produkt kopplas bort/demonteras
  - Inbärning av ny produkt till anvisad plats i direkt anslutning till el, vatten och avlopp
   (om produkten kräver det)
  - Produkten avemballeras
  - Montering enligt bruksanvisning
  - Funktionstest
  - Bortforsling av emballage
  - Bortforsling av den gamla produkten för återvinning
  
  
  För våra Installerat & Klart-priser gäller följande villkor;
  
  - att ROT-avdrag medges
  - att det finns fungerande vattenavstängning i rummet där installationen ska göras eller i närliggande utrymme
  - att det inte krävs ombyggnad av väggar och tak
  - att vattenledningsrör, avloppsrör eller annat befintligt material inte behöver dras om, bytas eller kapas
  - att inga oförutsedda arbeten krävs
  
  Observera att elinstallation inte ingår.
  
  Produktspecifika villkor;
  
  Bergvärmepump 
  Gäller utbyte av befintlig bergvärmepump.
  Transportväg in till plats för den nya bergvärmepumpen samt ut för den gamla ska vara lättillgänglig och fri från hinder.
  Eventuellt skydd av golv, tak och möbler med mera ansvarar du som kund för.
  Den nya bergvärmepumpen placeras på samma plats som den befintliga.
  Anslutning mot befintliga rör/kopplingspunkter ingår.
  Fungerande golvbrunn/tätskikt måste finnas i utrymme för demontering av den befintliga luft/vatten värmepumpen samt installation av den nya.
  Fungerande avstängningsventiler mot husets värmesystem samt vatten måste finnas. 
  
  Eventuell ändringsanmälan till kommunen ansvarar du som kund för.
  Du som kund ansvarar själv för att den nya bergvärmepumpen är rätt dimensionerad samt passar till ditt hus och befintliga borrhål. Om du är osäker så kontakta gärna oss så hjälper vi dig.
  Kostnad för elinstallation tillkommer.

  Så funkar det

  Klicka för att öppna filmen

Vanliga frågor

 • Hur funkar ROT-avdraget?

  Med ROT-avdraget får du dra av 30% av arbetskostnaden, eller upp till 50 000 kronor, när du gör reparationer i villa eller fritidshus. Avdraget gäller per person, så är ni två ägare kan ni dra av upp till 100 000 kronor på Comforts arbete. Skattereduktionen gäller för reparationer, ombyggnad och tillbyggnad. Läs mer på Skatteverkets hemsida.

 • Vem auktoriserar en VVS-installatör? Och vad innefattar auktorisationen?

  En auktorisation betyder att företagen som är auktoriserade uppfyller vissa krav. Säker Vatten ställer kraven, och kontrollerar även att de uppfylls.
  För att få en säker vatteninstallation som följer de bygg- och branschregler som gäller behöver VVS-företagen som utför dem vara auktoriserade. Företag som uppfyller kraven på utbildning och erfarenhet kan ansöka med hjälp av dessa ansökningshandlingar och få mer information här. 
  För att kunna utföra en säker vatteninstallation som följer de gällande bygg- och branschreglerna måste handlingarna visa det, och installationen ska vara projekterad som en sådan. Här kan du läsa mer om kraven samt hur det går till att ansöka om auktorisation hos Säker Vatten http://www.sakervatten.se/auktorisation-av-vvs-foretag

 • Jag skulle vilja byta min WC-stol. Hur gör jag?

  Om du vill byta din WC-stol mot en ny så kan du välja mellan en mängd WC-stolar med olika utseende och funktioner i vår e-handel. Där kan du också välja att få WC-stolen installerad genom att välja vår Installerat & Klart-tjänst där installationen ingår i priset. Läs mer om Installerat & Klart.

 • Vi ska renovera hela vårt badrum. Kan ni hjälpa oss med allt som behöver göras?

  Ja, inom konceptet Comfort Färdigt Badrum hjälper vi dig hela vägen från idé, skiss, 3D-ritning, materialval till slutkontroll.

  Ett badrumsbygge kräver många olika hantverkare. Hos oss får du en projektledare som samordnar hela renoveringen från början till slut. Tack vare behöriga elektriker, utbildade snickare, målare, plattsättare och Comforts certifierade rörmontörer kan du känna dig trygg med att arbetet utförs professionellt, i rätt ordning och inom en rimlig tidsplan. Läs mer om Comfort Färdigt Badrum här.

  Kontakta ditt närmaste Comfort-företag för utförlig offert. Här finns vi: