Luft/Vatten Värmepump

Att installera en luft/vattenvärmepump är ett tryggt och kostnadseffektivt sätt att få värme och varmvatten ur uteluften. Och man slipper borra.

Vi på Comfort erbjuder värmesystem som effektivt tar hand om värme, varmvatten och ventilation i många år framöver! Kontakta oss

Varumärke
Yta
Egenskap
  • Rensa filter
  • Filtrera efter...

    • Varumärke

    • Yta

    • Egenskap

En luft/vattenvärmepump eller uteluftsvärmepump utvinner värme ur uteluften med ett fläktaggregat och överför den till golvvärme, element och varmvatten inomhus. Det krävs varken stor tomtyta eller berggrund under huset. Med energieffektiva produkter med modern konstruktion når besparingen nästan bergvärmeklass, samtidigt som investeringskostnaden är lägre. 

 

Den största fördelen med luftvattenvärmepumpen i jämförelse med bergvärme är att man slipper borra och man slipper en lång kollektorslang. Men du kan fortfarande nå en besparing på upp till 60%. Ett smart och bekvämt val för dig som bor i mildare klimat. Tropisk sommarhetta är inget krav för att den här typen av värmepump ska kunna utvinna värme. Metoden fungerar även bra när det är minusgrader ute.

 

Bosch nya innovationer och patent i luft/vattenvärmepumpen sänker ljudnivån, ökar livslängden, maximerar energieffektiviteten och ger flera andra fördelar som sätter en helt ny standard på marknaden. Smart konstruktion och varvtalsstyrd kompressor ger markant bättre besparing. Det finns även inbyggd fjärrstyrningsmodul för att styra värmepumpen via telefon eller surfplatta. 

 

En luft/vattenvärmepump är också ett bekvämt val. Värmen hämtas automatiskt från naturen och du slipper fylla på ved, pellets eller olja. Vill du koppla samman luft/vattenvärmepumpen med din befintliga värmepanna går det också bra. Luft/vattenvärmepumpens fördelar:

- Klarar både husets värme- och varmvattenbehov.
- Smart alternativ som inte kräver något ingrepp på din tomt.
- Besparingar i klass med bergvärme.
- Flexibla lösningar i kombination med befintlig uppvärmning såsom sol, olja, ved och pellets.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt värmekälla för dig och ditt hus.