Vattenlås komplett plast

Behöver vattenlåset brytas ut? Hos oss hittar du vattenlås, golvrör och vägganslutningar i plast och krom. Se vårt utbud av kvalitetvattenlås i plast nedan från Purus eller Prevex.

 

Kontakta gärna ditt närmaste Comfort om du behöver hjälp med montering av vattenlås.

Varumärke
Yta
Egenskap

Har vattenlåset börjat läcka och behöver bytas ut? Hos oss hittar du ett stort urval av kvalitetsprodukter för vattenlås, välj mellan plast eller krom.

 

Ovan hittar du vattenlås i plast i olika utföranden och funktioner så som raka, S-böj, tvärvinklat, popup med slang, excentisk med anslutning till golv samt specialutformade för kommod.

 

Med jämna mellanrum blir det stopp i handfatets avlopp och det är inget ovanligt, och det är relativt lätt att rengöra och bli av med. Vattenlåset är nämligen den primära samlingsplatsen för all smuts som rinner ner i handfatet och därför bör man kontinuerligt hålla detta rent. Det du behöver göra är att ta bort vattenlåset och rengöra det från grunden.

 

Nedan följer en checklista på hur du enkelt rengör vattenlåset:

- Om du har ett underskåp, töm detta på produkter så att du kommer åt ordentligt
- Skruva loss vattenlåset och är förberedd på att det kan rinna vatten. Ställ därför en hink eller större skål under. Ett tips är att även använda en plastpåse för att lättare kunna slänga smutsrester när du är klar.
- Torka rent med papper.
- Använd diskmedel för effektiv rengöring av fett och smuts. Rengör ordentligt till allt är borta.
- För ytterligare rengöring, ta ett smalt tåligt föremål, till exempel en skruvmejsel eller tandborste och rengör insidan där vattenlåset suttit så gott det går.
- Skruva tillbaka röret på samma sätt.
- Provspola i kranen och håll samtidigt ett torrt papper mot vattenlåset så att du ser att det inte finns något läckage.

 

Kontakta oss om du vill ha hjälp och råd om vilket vattenlås som passar just ditt handfat.

Läs också vår artikel "Så fixar du stoppet i avloppet" om hur du kan fixa stopp i toaletten, handfatet eller golvbrunnen själv. Samt om vilka situationer du kan behöva professionell hjälp av en rörmokare.