Värmepumpar för villa

Vi marknadsför och säljer Thermia värmepumpar för bergvärme, jordvärme, luftvärme och sjövärme.

På ett högeffektivt sätt hämtar Thermias värmepump den solenergi som finns lagrad i marken in till ditt hus. Så effektivt att uppvärmningskostnaden kan minskas med upp till tre fjärdedelar.

Värmepumparna behöver i princip ingen skötsel. Form och funktion har ett gemensamt. Enkelhet.

Så fungerar en Thermia värmepump

Thermia värmepump. Funktion värme och varmvatten

BERGVÄRME UR HELT NYA PERSPEKTIV

Nya Thermia Diplomat Inverter

Är du redo för framtidens energisystem?

HÖGSTA ÅRSVÄRMEFAKTOR

Thermia Diplomat Inverter har en högre årsvärmefaktor än konkurrerande bergvärmepumpar – till och med då vi inte räknar med vår extra effektiva metod för att producera varmvatten. Räknar man med den så ökar försprånget mot våra konkurren- ter ännu mer. Thermia Diplomat Inverter tar vara på spillvärme, anpassar effekten efter behovet och har utrustats med funktioner för mycket exakt kontroll och reglering.

DU SLIPPER DEN DYRA ELSPETSEN

Den varvtalsstyrda kompressorn i Thermia Diplomat Inverter gör att effekten hela tiden anpassar sig efter behovet. När det är riktigt kallt ute, kan den här kompressorn öka effekten så att du slipper frysa. Utan att behöva ta hjälp av dyr spetsvärme från en elpatron.

EXTRA MYCKET VARMVATTEN, TILL LÄGSTA KOSTNAD

I många år har Thermias värmepumpar producerat mer varmvatten än konkurrenternas. Det beror bland annat på hetgasväxlaren, ett finurligt system där vi passar på att producera varmvatten när vi ändå producerar värme till huset. Om du tycker det låter krångligt, behöver du inte vara orolig. Du behöver egentligen bara veta en sak: alla där hemma kan duscha klart i lugn och ro. Varmvattnet kommer inte att ta slut.

SMART STYRNING

Thermia Diplomat Inverter styrs från en enkel och snygg färgdisplay. Det första du möts av är reglaget för att justera temperaturen. Med hjälp av tillbehöret Thermia Online kan du också styra Thermia Diplomat Inverter på distans via webben eller en app i mobilen.

 

THERMIA VÄRMEPUMP

Thermia värmepumpar är så driftssäkra att vi erbjuder 14 års trygghetsförsäkring på värmepumpar, varav de 6 första åren är kostnadsfria. Med andra ord kan semesterkassan ligga orörd.

Thermia tillverkade den första värmepumpen redan 1973. Allt sedan dess har Thermia ständigt befunnit sig i frontlinjen och drivit på utvecklingen.

Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden, när det gäller teknisk utveckling, kvalitet och driftekonomi.

 

Thermia Aura

LUFT/LUFTVÄRMEPUMPEN SOM ÄR BYGGD FÖR VÅRT NORDISKA KLIMAT.

Thermia Aura ger en effektiv energibesparing ända ner mot – 30 °C, vilket ger kostnadseffektiv värme när du behöver den som mest. Dessutom kan den ge skön svalka i huset under den varmare delen av året.
Det kompakta måttet på innedelen gör den lättplacerad, exempelvis över en entrédörr.

BÄTTRE INOMHUSMILJÖ

Thermia Auras inbyggda luftrenare renar aktivt inomhusluften på naturens egna sätt. Via den patenterade Plasma cluster jon-tekniken skapas positiva och negativa joner som effektivt bryter ner och oskadliggör partiklar, allergener, virus, mögel, avgaser, m.m.

TRYGG BESPARING

Den kan mer än halvera din uppvärmningskostnad. Hur stor besparingen blir beror på husets storlek, planlösning och var i landet det ligger. Tack vare sitt smidiga utförande och sina smarta funktioner är den perfekt som kompletterande värmekälla i såväl villan som fritidshuset.

DISTANSSTYRNING

Med tillbehöret Aura Remote kan du styra din Aura på distans via mobilen