Logotyp

Bergvärme för miljön – lönsamt för dig

Bergvärme är det absolut billigaste sättet att värma ditt hus. Och inte nog med det – bergvärme är också det miljövänligaste uppvärmningssättet. Bergvärmepumpen bygger på ett system som hämtar lagrad solenergi från berggrunden.

Värmepumpen klarar 60-70 procent av husets effektbehov under årets kallaste dag. Sett över hela året handlar det om 95 procent av det årliga energibehovet. Förenklat består en bergvärmeanläggning av två delar: värmepumpen och energibrunnen med kollektor.

För att bergvärmepumpen ska kunna ta upp energi borras ett hål anpassat till både plats och energibehov. Borrhålet blir sedan ett miljövänligt gratisförråd av energi. Hur djup energibrunnen behöver vara och vilken värmepump som passar bäst beror på hur stort energibehov ditt hus har. Med vår långa erfarenhet på marknaden har vi alla möjligheter att hjälpa dig med kalkylerna för att både beräkna rätt borrdjup och vilken värmepump som ger den bästa effekten.

Källa: SVEP, Svenska Värmepumpföreningen

NIBE™ F1255

Värmepump med inbyggd varmvattenberedare som anpassar sig efter husets effektbehov och därmed ej behöver någon tillsatsel. Marknadens bästa årsvärmefaktor!

NIBE™ F1155

Värmepump utan inbyggd varmvattenberedare som anpassar sig efter husets effektbehov och därmed ej behöver någon tillsatsel. Optimal årsvärmefaktor.

NIBE™ F1245

Värmepump med inbyggd varmvattenberedare och hög värmefaktor.

NIBE™ F1145

Värmepump utan inbyggd varmvattenberedare. Hög värmefaktor.

NIBE™ F1226

Värmepump med inbyggd varmvattenberedare.
NIBE™ F1126

Värmepump utan inbyggd varmvattenberedare.
   
NIBE™ F1345

Fastighetsvärmepump (24-60 kW). Kaskadkopplas upp till 540 kW.