Utomhusdusch

Utedusch är något av en lyxig detalj att ha. Vill du dessutom ha en utedusch som blir soluppvärmd, är rostfri, lyxig och enkel? Då har du kommit rätt. Våra utomhusduschar passar perfekt till villan, sommarstugan, vid poolen eller var du vill, så länge det finns vattenanslutning.

Varumärke
Yta
Egenskap

Demerx Sunny 20 utedusch inkluderar blandare och soluppvärmd varmvattenberedare som rymmer 20 liter vatten vilket motsvarar ca 10 minuters duschning. Duschen kopplas ihop direkt på trädgårdsslangen med standard koppling. Alla delar är i rostskyddat material, svart plast och rostfritt stål. Uteduschen placeras lämpligast på underlag så som trädäck, trätrall (finns som tillbehör), stensättning eller betongplattor.

 

Mora Garden är en industriell och rustik utedusch för varma sommardagar. Kopplas ihop med trädgårdens vattenslang. Den handtillverkade utomhusduschen är gjord av sammanfogade rördelar och är formgiven av Moradesignern Johan Lindberg. Den nedre kranen kan användas till att fylla vattenkannan eller tvätta redskap. Mora Garden utedusch har en väggfast modell som skruvas upp på lämplig vägg, stolpe eller träd med fyra skruvar och en fristående modell som enkelt trycks ner i marken med hjälp av fotens stabila spjut, vilket också gör att duschen kan flyttas runt i trädgården. 

 

Tänk dig en svalkande dusch efter bastun eller en löparrunda. Eller spola av dig efter ett dopp i poolen. Duschen har en kulled i duschhuvudet för att enkelt kunna vinklas med relativt simpel, dock genialisk konstruktion. Fyll snabbt och smidigt det svarta plaströret med kallvatten från trädgårdsslangen som i sin tur värms upp av solen. Vid duschning tas vatten både från trädgårdsslangen samt från duschens rör. Välj rätt temperatur med den integrerade blandaren för en skön tempererad dusch.
Observera att vattnet i de soluppvärmda uteduscharna kan bli upp till 60º varmt! Öppna därför alltid blandarvredet i kallt (blå) läge.

 

Inför vinterförvaringen töms duschen med den smidiga avtappningsventilen. Börja med att koppla ur trädgårdsslangen och öppna blandaren så att allt vatten rinner ur. Skruva sedan bort duschen, vänd den upp-och-ner och se till att den är helt tömd på vatten. Avsluta med att tvätta duschen utvändigt. Förvara helst duschen på torr, mörk och frostfri plats.