Diskho

Dags att välja diskho? Diskhon ska vara funktionell och bidrar till kökets helhetsintryck. Comfort har marknadens mest eleganta diskhoar för infällnad, planmontage samt undermontage. Välj bland Tapwells enkla eller dubbla diskhoar i krom, mässing, koppar eller Black chrome.

Varumärke
Yta
Egenskap

När du ska byta ut och välja ny diskho är det viktigt att tänka in dina behov. Handdiskar du mycket eller sköljer du mest av? En eller två hoar? Comfort har diskhoar i olika färger så att du kan kombinera och matcha dem med din köksblandare.

 

Ytan intill köksvasken är en av kökets mest besökta platser. Det är därför viktigt att välja en ho som passar in i ditt kök och det utrymme du har.

 

Övermonterade eller nedfällda diskhoar är de vanligaste typerna av lösning för inbyggda diskhoar där ett hål tas ut i bänkskivan. Vill man till exempel ha en bänkskiva i trä med en inbyggd diskho är detta det mest praktiska alternativet då diskhons kant hamnar ovanpå bänkskivan vilket i sin tur ger ett något bättre skydd mot eventuella fuktskador. Det är dessutom ett relativt billigt alternativ och själva installeringen är enkel. Men det är viktigt att mäta ut exakta mått innan montering. Vill du ha hjälp så finns vi ett samtal bort. Kontakta din närmaste Comfort.

 

Planmonterade diskhoar monteras plant mot bänkskivan. En utfräsning görs i bänkskivan och därefter sänks diskhon ner i det anpassade hålet. Denna typ av montering bör göras i fabrik av bänkskivetillverkaren för att säkerställa att måtten blir helt rätt. Vissa hoar passar inte för denna typ av montering så man bör köpa en diskho som är anpassad för ändamålet. Lösningen passar bäst för stenskivor, eftersom diskhon ramas in.

 

Underlimmade diskhoar fästs under bänkskivan. Detta gör man för att få fram bänkskivans tvärsnitt som en elegant detalj i köket. Denna typ av montage passar bäst för mindre hoar.

 

En underfräst diskho fästes också under bänkskivan. Vill man inte att bänkskivans tvärsnitt runt diskhon ska vara lika tjockt som skivan kan man göra en utfräsning undertill och passa in diskhon uppåt.

 

För mer tips vid val av diskho eller hjälp med installation kontakta gärna din närmaste Comfortör!