Cirkulationspumpar

Med våra energieffektiva cirkulationspumpar från Lowara och Grundfos säkerställer du ett jämnt, skönt inomhusklimat och bättre värmeekonomi.

 

Är du osäker på cirkulationspumpens modell och storlek hjälper vi dig gärna och självklart installerar vi allt vi säljer!

Kategori
Varumärke
Yta
Egenskap
  • Rensa filter
  • Filtrera efter...

    • Kategori

    • Varumärke

    • Yta

    • Egenskap

Dags att byta cirkulationspump? En cirkulationspump ser till att det finns varmvatten i kranar, element och golvvärme och det kan vara stora skillnader i energiförbrukning mellan gamla och nya pumpar. En pump från 1970-talet drar upp till sju gånger så mycket el som en ny, och du kan också tjäna på att byta ut en pump som bara är 5–10 år gammal. Ett byte till en energieffektiv cirkulationspump lönar sig nästan alltid och pengarna du lägger ut för bytet tjänar du in igen på tre till fyra år.

 

Cirkulationspumparna används framför allt i värme- och kylsystem och för recirkulation av tappvarmvatten för att minska användning av energi.

En stor del av världens energiförbrukning används för att driva runt olika slags pumpar. Cirkulationspumpar är oftast i drift dygnet runt, året om och det kan därför vara värt att tänka till lite extra vid köp av ett cirkulationssystem. Med rätt lösning kan du nämligen sänka dina kostnader markant. Det mest effektiva sättet att sänka energiförbrukningen i ett pumpsystem är att använda varvtalsstyrning, vilket kan åstadkommas på flera olika sätt. Kontakta ditt närmaste Comfort om du vill veta mer.

 

Med vår tjänst Installerat & klart inkluderas installation och installationsmaterial. Läs också våra villkor för Installerat & Klart för att veta exakt vad som gäller för just inkoppling av ny cirkulationspump.