Värmepumpar

Oavsett om du vill byta ut en befintlig värmepump eller vill byta från el, olja eller fjärrvärme hjälper vi dig att hitta rätt värmelösning! Visste du att med en värmepump kan du spara upp till 80% av din nuvarande kostnad för uppvärmning och varmvatten?

 

Är du osäker på vad du behöver till din fastighet erbjuder vi rådgivning och hjälper dig att hitta rätt värmelösning. Vi hjälper även till med leverans och installation! Vi vet att det går att sänka energikostnaderna med rätt system eftersom vi installerar ca 4000 nya värmepumpar per år. Hos oss hittar du värmepumpar utvecklade enligt den senaste tekniken från välkända tillverkare.
Kontakta oss för offert

Kategori
Varumärke
Yta
Egenskap
  • Rensa filter
  • Filtrera efter...

    • Kategori

    • Varumärke

    • Yta

    • Egenskap

Är det dags att byta värmepump? Men vilken värmelösning passar bäst för din bostad? Vilket uppvärmningssystem du bör välja utgörs av en rad olika faktorer, t.ex. hur många personer ni är i hushållet, om huset är gammalt eller nytt och var i landet du bor. 
De vanligaste värmesystemsalternativen är bergvärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar, luft/luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar.

 

Frånluftsvärme är mycket populärt och vanligast inom nybygge eftersom den lämpar sig bra för välisolerade hus eller om du bor i landets norra delar eftersom pumpen inte påverkas av låga utomhustemperaturer. Systemet passar också lite nyare mindre hus eftersom äldre hus inte alltid har ett anpassat ventilationssystem.

 

Bergvärme däremot lämpar sig bäst för hus med högt värmebehov, och investeringskostnaden är relativt hög då man måste gräva eller borra. Denna kostnad räknas dock fort hem tack vare lägre månadskostnad och att husets värde stiger med investeringen. Värmesystemet kan dessutom kopplas mot elbörsen och på så vis göra att du sparar ännu mer då värmepumpen värmer när elpriset är som lägst på dygnet.

Systemet passar i nästan hela landet, med undantag för Öland och Gotland i och med att öarna till stor del består av sedimentära bergarter.

Ett alternativ till bergvärme är pellets ur ekonomisk aspekt, men där tillkommer en del kostnader för bränsle m.m.

 

Fjärrvärme passar alla bostäder i hela Sverige, men finns dock inte tillgängligt överallt. Värmen produceras i en central anläggning och skickas till ditt hus via rör i marken.

Kostnaden för installationen är relativt låg medan de löpande kostnaderna är jämförbart med ett elavtal.

 

Vi hjälper dig gärna med rådgivning och vad du ska tänka på när du ska välja värmekälla, både beroende på var i landet du bor och vad du har för typ av bostad. Varmt välkommen att kontakta ditt närmaste Comfort för mer information!

 

Läs våra tips och råd från energiskolan: Så väljer du värmekälla