Bergvärmepump

Bergvärme är en miljövänlig energikälla då energin består av solenergi som finns lagrad i berggrunden. Värmelösningen lämpar sig bäst för dig som bor i ett hus med högt värmebehov och som vill investera i ett system som på sikt leder till stora energibesparingar.

Våra produkter är utvecklad för maximal värmeeffekt och är fylld med energisparande funktioner!

Kontakta oss för offert

Varumärke
Yta
Egenskap
  • Rensa filter
  • Filtrera efter...

    • Varumärke

    • Yta

    • Egenskap

Att investera i en bergvärmepump har många fördelar. Dels kommer dina värmekostnader att reduceras kraftigt, men det är även en driftsäker uppvärmningsform som är både stabil och beprövad. Uppvärmningskostnaderna är mer eller mindre förutsägbara, och systemet i sig har en lång livslängd, vanligen mellan 20 till 30 år.

Installationskostnaden är förhållandevis rätt hög, men räknas relativt fort hem tack vare låg månadskostnad och att husets värde stiger med investeringen.

 

I och med att bergvärmepumpen är en miljövänlig energikälla avger den en jämn temperatur året runt och är på så vis oberoende av vårt skiftande klimat och årstider. Detta eftersom berggrunden är oberoende av temperaturskillnader. Det energismarta alternativet kan dessutom under sommarhalvåret använda den uteblivna pumpens energi till att generera kyla istället för värme. På så sätt slösar du inte energi under årets varmare årstider.

 

Vill du veta mer om bergvärme eller behöver du hjälp med installation? Boka gärna någon av våra produkter med vår tjänst Installerat & klart eller kontakta ditt närmaste Comfort för mer information.

 

Har du höga uppvärmningskostnader och funderar på om bergvärme skulle vara ett bra alternativ? Läs vår artikel "Då ska du välja bergvärme".